Opština stipendira 116 učenika i studenata

0

VLASENICA – Opština Vlasenica obezbijedila je u 2013. godini 75.000 KM za stipendiranje 116 učenika i studenata, koji će, prema potpisanom ugovoru sa opštinskim vlastima, primati mjesečnu stipendiju u visini od 100 KM.


Načelnik opštine Vlasenice Dragoslav Todorović rekao je danas Srni da je među tih 116 stipendista 16 apsolvenata, koji treba da prime i dvije stipendije iz prošle godine.

„Na spisku stipendista su i učenik generacije u Osnovnoj školi `Vuk Karadžić` Bojan Marković, te učenici generacije u Srednjoškolskom centru `Milorad Vlačić` Đorđe Dragić i Vlado Kovačević. Sa njima smo ugovore potpisali ove sedmice i ovo je prilika da im čestitam i poželim uspjeh u daljem školovanju“, rekao je Todorović.

On je dodao da opština ove godine nije raspisivala konkurs za izbor novih stipendista.

„S obzirom na to da je u prošloj godini iz opštinskog budžeta stipendirano 157 đaka i studenata, odlučili smo da ne raspisujemo konkurs, jer se pribojavamo da u ovoj godini ne bi mogli da ispoštujemo sve obaveze. Nadamo se da ćemo krajem godine biti u prilici da raspišemo novi konkurs“, kaže Todorović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare