Opština sa perspektivom

0

TRNOVO – Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović rekao je danas da ova lokalna zajednica nudi dobre uslove za život i da ima perspektivu, te da će za projekte u ovoj godini biti utrošeno 1,6 miliona KM.

Nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, Gagović je rekao da je premijera upoznao o problemima ove lokalne zajednice, posebno o odlasku stanovništva, u ratu uništenoj infrastrukturi, privrednim kapacitetima i stambenom fondu, te naporima lokalne zajednice da se krene naprijed.

“Mislim da smo na putu da mnoge stvari popravimo i da je mnogo bolje stanje nego što je bilo”, rekao je Gagović.

On je naglasio da se rađanje djeteta na području ove opštine stimuliše sa 1.000 KM, sklapanje braka sa 500 KM, koliko se izdvaja i za svako dijete upisano u prvi razred osnovne škole.

“Danas smo, na sreću, imali 10 prvačića, za razliku od prošle godine kada su bila samo dva upisana u prvi razred”, naveo je Gagović i istakao da su u Trnovo doselile dvije porodice iz Srbije, od kojih jedna sa petoro djece.

Načelnik Trnova rekao je da je naporima opštine u prošloj godini zaposlen određen broj radnika u četiri manja pogona za preradu drveta i jednoj firmi koja se bavi uzgojem ribe.

“Imamo planove i jasne ciljeve i mislim da ćemo ih uz pomoć Vlade sve ostvariti”, naglasio je Gagović i podsjetio da je opština Trnovo u znak zahvalnosti za dobru saradnju sa rukovodstvom Srpske dodijelila povelje zaslužnih građana srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Srpske Željki Cvijanović.

Naglasivši posebno dobru saradnju sa Vladom Srpske, načelnik Trnova rekao je da je premijera Viškovića danas upoznao o strogo namjenskom utrošku sredstava koje je opština dobila od Vlade.

Prema Gagovićevim riječima, opština Trnovo za projekte u ovoj godini utrošiće 1,6 miliona KM.

“Kroz centar Trnova urađeno je 1.200 metara asfalta, na Jahorini smo uložili sredstva za dvije saobraćajnice, kao i za 700 metara novog vodovoda, urađen je put u Kijevu, kanalizaciona mreža u dijelu Trnova, popravljen put do sela Klanac, a ovih dana uz pomoć `Šumarstva` radimo na popravci puta do Ulobića”, naveo je Gagović.

Prema njegovim riječima, cilj opštinskih vlasti u narednom periodu biće održivo zapošljavanje, a kao jedan od mogućih projekata najavio je otvaranje staračkog doma u mjesnom Domu zdravlja koji je nekada služio kao bolnički stacionar.

On je naveo da opština Trnovo ima dobru saradnju sa istoimenom opštinom u Federaciji BiH, za koju je naveo da ima znatno veći budžet zbog prodaje zemlje na Bjelašnici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments