Opština Pale uplatila 3.000 KM za dovršetak Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

0

Opština Pale uplatila je 3.000 KM i time podržala veliku humanitarnu akciju Odbora za pomoć Kosovu i Metohije za dovršetak gradnje objekta Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici, rekao je Srni načelnik ove opštine Boško Jugović.

Jugović je izjavio da opština u okviru svojih redovnih humanitarnih aktivnosti i na prijateljski poziv predsjednika Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorada Arlova  uplatila pomoć za završetak Dnevnog centra, koji je namijenjen za boravak djece ometene u razvoju.

„Na taj način smo htjeli da zaokružimo jedan ciklus saradnje sa djecom Kosova i Metohije, jer je poznato da opština Pale nekoliko godina posredstvom svojih osnovnih škola omogućava boravak djece sa Kosova i Metohije na Palama u toku ljetnog raspusta“, rekao je Jugović.

Prema njegovim riječima, ovo je jedna lijepa aktivnost koja pokazuje da opština Pale može da odvoji sredstva i za ovakve stvari, koje prije svega imaju moralnu vrijednost i pokazuje jedinstvo srpskih naroda na ovim prostorima.

Jugović je istakao da je inspiracija i dodatni podstrek za ovaj čin bila i nedavna posjeta velikog humanitarca Arnoa Gujona Palama, sa kojima su razgovarali i koji je pokazao na koji način se pomaže srpskom narodu.

Od lokalnih zajednica sa područja grada Istočno Sarajevo pomoć su uplatile opštine Trnovo i Pale.

Projekat izgradnje Dnevnog centra površine 714 metara kvadratnih i ukupne vrijednosti 300.000 evra započet je 2019. godine, s ciljem akcije da se za 164 djece sa posebnim potrebama koje okuplja Udruženje roditelja „Podrži me“ iz Kosovske Mitrovice obezbijede humani uslovi za dnevni boravak, kao i božićni i novogodišnji paketići.

Donatorska sredstva za pomoć srpskoj djeci i porodicama na Kosovu i Metohiji mogu biti uplaćena na žiro-račun Odbora: 55510000341964-45.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments