Opština obezbijedila 42 sistema za navodnjavanje

0

MILIĆI – Predstavnici opštine Milići danas su prozvođačima malina sa tog području uručili 42 sistema za navodnjavanje kao podršku uzgoju ove kulture zasađene na 15 hektara zemljišta i pozvali ostale malinare da se jave ukoliko im je ovaj vid podrške potreban.


Referent za razvoj poljoprivrede u opštini Milići Dejan Golić je rekao da je lokalna vlast u budžetu obezbijedila 75.000 KM za podršku poljoprivrednoj proizvodnji, prije svega za premije za mlijeko, te nabavku sistema za navodnjavanje i sadnica maline.

„Danas dijelimo sisteme za navodnjavanje. Uputili smo javni poziv svim malinarima u Milićima, koji nemaju te sisteme da se jave, kako bismo to riješili u narednom periodu“, rekao je Golić novinarima.

Prema riječima Drage Đurić, koji uzgaja malinu već deset godina, donacije su izuzetno važne.

„Zahvalni smo opštini koja nam je izašla u susret i na ovaj način nam pomaže da proširimo proizvodnju“, naveo je Đurić.

Načelnik opštine Milići Momir Lazarević je istakao da je malina postala prepoznatljiv poljoprivredni proizvod na području te opštine.

„Trenutno je zasađeno oko 200 duluma. Težićemo povećanju površina pod malinom i zato nastojimo da podržimo proizvođače, koji su posvećeni uzgoju ove kulture“, poručio je Lazarević.

Prema njegovim riječima, nabavka sistema za navodnjavanje koštala je oko 17.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare