Opština i UNDP finansiraju rekonstrukciju Srednje škole

0

FOČA – U Foči je danas potpisan ugovor o povećanju energetske efikasnosti Srednjoškolskog centra u toj opštini, vrijedan 160.000 KM, a novac će zajednički obezbijediti lokalna uprava i UNDP.
Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da će opština i UNDP investirati po 80.000 KM, te da projekat podrazumijeva zamjenu stolarije, rješavanje problema prokišnjavanja krova, a najvjerovatnije i prelazak na novi sistem grijanja.

„Ovo je jedan od projekata kojim u našoj opštini nastojimo da poboljšavamo uslove rada u svim ustanovama“, naveo je Mašić.

On kaže da bi trebalo da tenderska procedura bude završena za jedan, a cjelokupni radovi za dva mjeseca.

Asistent na projektu ispred UNDP-a Igor Harniš rekao je da će podizanje energetske efikasnosti biti sufinansirano putem projekta „Zeleni ekonomski razvoj“, koji se sprovodi u saradnji sa Fondom za zašitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i Švedskom međunarodnom agencijom /SIDA/.

„Ovo je jedan od prioritetnih objekata u ovoj godini, od devet koliko je izabrano u javnom pozivu koji smo raspisali zajedno sa Fondom“, rekao je Harniš.

Direktor Srednjoškolskog centra Foča Borka Kovač istakla je da je prioritet da u Centru bude zamijenjena stolarija.

„Škola je uz pomoć opštine i donacija već uradila 80 odsto spoljne stolarije, a ostatak učionica bio bi završen ovim projektom, kao i unutrašnja stolarija. Prioritet su i ravni krovovi, te repariranje kotlova ili kupovina novog kotla i popravka krova kotlovnice. Šta će biti urađeno za ovaj iznos novca, procijeniće inženjeri građevinske i mašinske struke“, kaže Kovačeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare