Opština i dalje bez budžeta

0
Opština Trnovo

TRNOVO – Skupština opštine Trnovo ni na posljednjoj sjednici nije usvojila budžet za ovu godinu koji je planiran u iznosu od 1.650.000 KM.
Načelnik opštine Trnovo Goran Vujičić rekao je Srni da je na drugoj redovnoj sjednici Skupštine opštine sa dnevnog reda povučen Prijedlog budžeta za ovu godinu jer je Koalicija “Savez za Trnovo” predložila amandmane u vrijednosti od 116.000 KM i traže da se brišu predložena sredstva za kapitalne investicije u iznosu od 321.000 KM i da oni pišu nove projekte.

Vujičić podsjeća da je u decembru provedena javna rasprava o budžetu, nije bilo nikakvih primjedbi i ostale su predložene kapitalne investicije.

Prema njegovim riječima, na posljednjoj sjednici Koalicijuma zahtjevano je da se sredstva sa određenih stavki prebace na Dom zdravlja i Centar za kulturu.

“Plan ‘Saveza za Trnovo’ je da zaposle novog radnika u Centar za kulturu i da načelnik obezbijedi potreba sredstava, iako nema potrebe za tim, jer su u Centru zaposlena dva čovjeka”, istakao je on.

Vujičić je naglasio da će do iduće sjednice Skupštine opštine obaviti razgovor sa Koalicijom “Savez za Trnovo” koju čine SDS, DF, SP i PDP kako bi rješili ovaj problem i usvojili budžet, jer svi treba da se usmjere na razvoj opštine.

On je naglasio da je na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Skupština razriješila dužnosti direktora Doma zdravlja kojem je istekao mandat i imenovala vršioca dužnosti Ivanku Ivanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments