Opština Foča odbila dijete poginulog borca

0

FOČA – Dvadesetpetogodišnji Bratislav Pavlović iz Foče, sin poginulog borca, najavio je da će se žaliti Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske jer smatra da je opština Foča prekršila zakon o pravima boraca kada ga je odbila na konkursu po projektu „Znanjem do posla“.

Ovaj mladić, koji je profesor fizičke kulture, tvrdi da je sve vrijeme dok je trajao konkurs bilo neopravilnosti, ali da se nadao da će biti primljen s obzirom na to da je preporuku za njega dala i opštinska Boračka organizacija.

Nakon što nije prošao na opštinskom konkursu za posao, Pavlović ističe da se suočio sa ozbiljnim problemima, jer je ovo bio jedini način da obezbijedi stalna primanja i odradi pripravnički staž.

„Iz moje porodice su za Republiku Srpsku poginuli moj otac i stric, a ja danas živim sam, u jednoj sobici“, priča Pavlović.

Pavlović je o svojoj teškoj situaciji, osim Boračke organizacije, pismeno informisao i načelnika opštine Zdravka Krsmanovića, ali je, kako ističe, uprkos svemu dobio odbijenicu.

Nakon što je javno ukazao na nepravilnosti na konkursu, iz opštine su ga, prema njegovim riječima, dva puta usmeno kontaktirali i saopštili da može početi da radi. Zbog svega što mu se dogodilo, Pavlović najavljuje žalbu resornom Ministarstvu.

Načelnica Odjeljenja za opštu upravu opštine Foča Dragica Kulić potvrdila je da je Pavloviću saopštila da poziv ostaje otvoren i da može početi da radi u Sportskoj dvorani kao pripravnik.

U Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske ističu da se zakon o pravima boračkih kategorija mora poštovati i da Pavlović ima pravo na žalbu.

„Od poslodavaca naročito očekujemo da u realizaciji projekta `Znanjem do posla` zapošljavanja lica sa visokom stručnom spremom koji posredstvom Zavoda za zapošljavanje provodi Vlada Republike Srpske“, rekla je portparol Ministarstva Maja Radetić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare