Opština Bijeljina uputila pomoć opštinama Pale i Istočni Stari Grad

0

Opština Bijeljina uputiće po 5 000 litara goriva pomoći rubnim opštinama Republike Srpske – Palama i Istočnom Starom Gradu, koje imaju teškoće u čišćenju saobraćajnica od snijega prouzrokovanih snježnim nevremenom, saopštio je načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić.

Biće upućena i pomoć u ogrevu socijalno najugroženijim porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji žive u boračkom naselju u Amajlijama, u Bijeljini.

Prema dogovoru sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica, donesena je odluka o upućivanju pomoći u gorivu rubnim mjesnim zajednicama opštine Bijeljina u kojima su se i stanovnici uključili u čišćenje snijega, koristeći svoju mehaniazciju.

Pomoć od 200 litara goriva upućena je i za čišćenje od snijega prilaza Manastiru Tavna.

OBUSTAVLjENA LINIJA ZA PALE

Međugradska linija iz Bijeljine za Pale od juče je obustavljena, dok sve ostale linije saobraćaju redovno, sa malim zakašnjenjima zbog loših vremenskih uslova, potvrdio je Srni direktor preduzeća „Semebrijatransport“ Pantelija Mitrović.

On kaže da linije za Banjaluku i Pale nisu saobraćale preko vikenda, a redovan saobraćaj se odvijao samo prema Srbiji.

Mitrović je rekao da su neke linije gradskog saobraćaja isključene zbog dječijeg raspusta i redovno saobraćaju samo linije za prevoz radnika.

„To su linije koje kreću u 6.00, 7.00 i 8.00 časova, kao i popodnevne linije u 14.00, 15.00 i 16.00 časova“, rekao je Mitrović.

On je dodao da povremeno ima malih zakašnjenja, ali da putnici imaju razumijevanja.

Mitrović kaže da se gradski saobraćaj odvija prema ovom vremenskom rasporedu do ponedjeljka, odnosno dok djeca ne krenu u školu.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare