Opada interesovanje za poslovne prostore

0

ZVORNIK – Na području grada Zvornik trenutno se grade dva stambeno-poslovna objekta ukupne površine 5.500 metara kvadratnih, ali interesovanje za izgradnju poslovnih prostora opada, rekao je danas načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Boško Kojić.
Kojić je naveo da je podnijet i zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za još jedan objekat površine 4.500 metara kvadratnih i dodao da to predstavlja, u odnosu na prošlu godinu, povećanje za 3.500 metara kvadratnih stambenog prostora.

„U ovoj godini je u toku izgradnja 85 stanova, a ukoliko počne i izgradnja ovog objekta, za koji je podnijet zahtjev za građevinsku dozvolu, to je još 21 stambena jedinica“, pojasnio je Kojić i podsjetio da je u prošloj godini izgrađeno ukupno 87 stanova.

On je ocijenio da je na povećanje stambene izgradnje uticala i izmjena dijela Regulacionog plana užeg urbanog područja Zvornika, čime su stvoreni preduslovi da se realizuju određeni projekti i da se nastavi izgradnja novih objekata u toku naredne godine.

Kojić je istakao da je uočeno opadanje izgradnje poslovnih prostora, pri čemu se investitori pretežno odlučuju za izgradnju stambenog prostora i korištenje određenog prostora za potrebe garaža.

Podsjećajući da su u prošloj godini u dvije stambene zgrade izgrađena samo dva poslovna prostora, Kojić kaže da u dva objekta koja se grade ove godine postoji samo jedan poslovni prostor.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare