Omogućeno liječenje i u bolnici “Srbija”

0

SOKOLAC – Pacijentima Zavoda za forenzičku psihijatriju, Specijalne psihijatrijske bolnice i Doma zdravlja sa Sokoca biće omogućeni konsultativno-specijalistički pregledi u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu, dogovoreno je na današnjem sastanku rukovodilaca ovih zdravstvenih ustanova.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija rekao je Srni da će saradnja sa Zavodom za forenzičku psihijatriju, Specijalnom psihijatrijskom bolnicom i Domom zdravlja sa Sokoca biti značajno unaprijeđena.

On je naglasio da je na današnjem radnom sastanku na Sokocu dogovoreno adekvatno zbrinjavanje pacijenata tih ustanova u Bolnici “Sarajevo” u nastojanju novog menadžmenta ove referentne ustanove sekundarne zdravstvene zaštite da vrati povjerenje pacijenata.

Vršilac dužnosti direktora Zavoda za forenzičku psihijatriju na Sokocu Bojan Koprivica rekao je da ranija saradnja sa rukovodstvom Bolnice “Srbija” nije bila za pohvalu.

On je izrazio uvjerenje da će, ubuduće, bolnica u Istočnom Sarajevu, pacijentima Zavoda za forenziku redovno pružati medicinske usluge za somatske probleme i laboratorijsku dijagnostiku koju nije moguće dobiti u lokalnom Domu zdravlja.

Direktor Doma zdravlja “Dr LJubomir Ćeranić” Adrijana Stanar Škiljević izrazila je zadovoljstvo što je novo rukovodstvo Bolnice “Srbija” opredijeljeno za reforme koje će biti na dobrobit pacijenata.

Ona je naglasila da su do sada postojali organizacioni problemi u samoj Bolnici i da saradnja nije bila na zavidnom nivou.

“Postojala je nedostupnost određenih konsultativno-specijalističkih pregleda, duge liste čekanja, a u pojedinim sližbama i neadekvatan odnos, što sam saznala kroz žalbe i pritužbe naših pacijenata”, navela je Škiljevićeva.

Ona je istakla da su u protekle četiri godine neke usluge zdravstvene zaštite bile ukinute u Bolnici Kasindo, te da je na današnjem sastanku dogovoreno da će ubuduće biti na raspolaganju pacijentima u Bolnici “Srbija”.

Škiljevićeva je istakla da će u skorijoj budućnosti dosta eminentnih imena iz oblasti medicine iz raznih specijalnosti ordinirati u Bolnici “Srbija” čime će se mnogo pomoći pacijentima Sarajevsko-romanijske regije.

Direktor Specijalne psihijatrijske bolnice na Sokocu Biljana Renovica Cvijetić rekla je Srni da ova ustanova, osim redovne djelatnosti, uvijek ima potrebu i za dodatnim vidovima zadravstvene zaštite pacijenata koju nudi Bolnica “Srbija”.

“Kod pacijenata u Psihijatrijskoj bolnici nepredvidivo je šta se može dogoditi tokom liječenja i zato su nam neophodne usluge najbliže bolnice u Istočnom Sarajevu, koja je dobila novi objekat, aparaturu i kadar”, kaže Cvijetićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments