Omladinci „Krila Sovjetov“ stigli na 15. „Fudbal frends“

0

FOČA – Omladinci Fudbalskog kluba „Krila Sovjetov“ iz ruske Samare stigli su danas u Foču gdje sutra počinje 15. Međunarodni omladinski turnir „Fudbal frends“, a predstavnici ovog kluba ističu da su ih oduševili gostoprimstvo i pažnja domaćina.

Tročlana delegacija „Krila Sovjetov“ bila je gost načelnika opštine Foča Radisava Mašića, kojem je prenijela zahvalnost za poziv za učešće na ovom prestižnom turniru.

Sportski direktor kluba Sergej Nikitin rekao da su prvi utisci veoma pozitivni jer su, kako je istakao, od dolaska u Foču okruženi velikom pažnjom.

„Žitelji Foče veoma su gostoprimljivi, srdačni i predustretljivi i veoma smo srećni što smo došli ovdje. Nalazimo se u drevnom gradu i želja nam je da naši igrači nauče njegovu istoriju i kulturu, kao i da se upoznaju i sprijatelje sa igračima iz drugih ekipa“, rekao je Nikitin.

On je naveo da su njihovi rivali na turniru „Fudbal frends“ kvalitetni klubovi sa prostora bivše Jugoslavije, za koje se zna u Rusiji i cijeloj Evropi.

„Fudbal bivše Jugoslavije je veoma kvalitetan jer znamo da je dosta igrača sa tih prostora u vodećim evropskih klubovima. Na fudbalskom terenu očekujemo ozbiljnu borbu i ocjenjujemo ovaj turnir kao odličnu mogućnost za sticanje nephodnog iskustva, bez kojeg je fudbalerima nemoguće da napreduju“, istakao je Nikitin.

U razgovoaru sa Mašićem, Rusi su napomenuli da je i u Samari nekada igran omladinski turnir na kojem su učestvovali poznati evropski klubovi, poput „Čelsija“, „Valensije“, „Olimpika“ iz „Marseja“, „Crvene zvezde“.

Članovi ruske delegacije naveli su da je u toku inicijativa da taj turnir bude obnovljen, a u tom slučaju, obećali su da bi sigurno pozvali i fočansku „Sutjesku“.

Načelniku Mašiću uručili su zastavu svog kluba i retro fudbalsku loptu sa grbom „Krila Sovjetov“.

„Raduje me da ove godine imamo dvije ruske i jednu mađarsku ekipu, koje su uz standardne ekipe koje godinama učestvuju na `Fudbal frendsu`, uveličale 15. izdanje naše velike manifestacije. Organizacija turnira je vrlo zahtjevna, s obzirom da ove godine imamo 10 učesnika i da turnir traje četiri dana, ali su se sve naše službe potrudile da turnir protekne u najboljem redu“, rekao je Mašić.

On je naglasio da iskustva iz prethodnih godina govore da se prijateljstva sklopljena u Foči nastavljaju.

„Igrači se upoznaju i sklapaju trajna prijateljstva, a saradnja klubova se produbljuje. Danas smo čuli od gostiju iz `Krila Sovjetov` da postoji mogućnost da se sretnu i na sličnom turniru u Rusiji“, rekao je Mašić.

Na 15. „Fudbal frendsu“ učestvovaće „Lokomotiva“ iz Moskve, „Krila Sovjetov“ iz Samare, mađarski „Mol Vidi“, „Rijeka“ iz Hrvatske, „Crvena zvezda“, „Budućnost“ iz Podgorice, „Vardar“ iz Sjeverne Makedonije, „Maribor“ iz Slovenije, „Željezničar“ i „Sutjeska“ iz BiH.

Turnir će početi sutra u 17.00 časova susretom domaćina i „Krila Sovjetov“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments