Olimpijski centar „Jahorina“ u Beogradu najavio početak nove sezone

2

Olimpijski centar „Jahorina“ potpuno spremno dočekuje predstojeću zimsku sezone, čije će svečano otvaranje biti od 1. do 4. decembra, najavljeno je danas u Beogradu.

O početku sezone i programu manifestacije „Ski-opening“ na konferenciji za novinare govorili su direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek, kao i pjevačica Marija Šerifović i pjevač rok grupe „Prljavo kazalište“ Mladen Bodelec, koji će nastupiti na svečanom otvaranju sezone.

LJevnaić je istakao da na Jahorini žive najbolji domaćini i da se zbog toga na olimpijskoj ljepotici svi ugodno osjećaju, što je postalo prepoznatljivo, baš kao i dobar provod, koji će i ove godine biti na vrhunskom nivou.

On je najavio da će na ostvaranju sezone 2. decembra u neposrednoj blizini staze Poljice nastupiti „Prljavo kazalište“, dok će 3. decembra goste zabavljati Marija Šerifović, a dan kasnije Željko Joksimović.

Govoreći o pripremama za novu sezonu, LJevnaić je rekao da je Olimpijski centar „Jahorina“ i ove godine investirao u infrastrukturu, fokusirajući na nove staze.

„Zahvaljujući projektu snou fektori, sistemu koji može da proizvede veštački sneg, skijanje je moguće i na plus 15 stepeni, što garantuje sigurno skijanje. Taj sistem u ovom delu Evrope ima samo Jahorina“, naglasio je LJevnaić.

Prema njegovim riječima, više od 70 odsto staza pokriveno je sistemom za osnježavanje, a za ovu sezonu izgrađena su još dva ski-lifta, tako da je kapacitet sijališta sada više od 31.000 skijaša na sat.

„Proširili smo i broj osvetljenih staza, pa imamo sedam kilometara staza za noćno skijanje. Nova atrakcija od ove godine je najduže sankalište u Evropi. Sankalište je dugačko 600 metara, a sanke će uzbrdo vući lift `Poljice`, tako da će i roditelji moći da uživaju sa svojom decom“, rekao je LJevnaić.

On je istakao da je sa saradnicima za goste pripremio i druge novine poput novog snou bord parka na 3.000 metara kvadratnih, a proširili su i olipimjski bar za žurke i zabave.

„Mi smo najmoderniji ski-centar u ovom delu Evrope. U posljednjih pet godina investirali smo više 150 miliona evra u infrastrukturu i modernizaciju. Naš fokus su staze, a naš prioritet je skijaš“, rekao je LJevnaić i pozvao sve da dođu na Jahorinu i uvjere da se je to ski-centar sa najboljim odnosom cijene i kvaliteta.

Elek je istakao da je u Olimpijskom centru „Jahorina“ 60 odsto gostiju iz Srbije i da ih ovdje smatraju domaćima.

„Važno je da slika Jahorine nije slika neke lokacije, nego Republike Srpske. Kad dođete na Jahorinu, vidite sve one ljepote koje naša zemlja ima“, istakao je Elek.

Šerifovićeva je otkrila da rado dolazi na Jahorinu i da to dobro znaju svi koji tamo žive i rade, ističući da voli da provodi svoje slobodno vrijeme na olimpijskoj ljepotici, ali ne da skija, nego da uživa u nekim drugim blagodetima planine.

„Od ove godine konačno će nešto da se dogodi za moju dušu na Jahorini, jer ja volim sankanje. Spojiću muziku, uživanje i Jahorinu, tako da se zahvaljujem ljudima koji su me pozvali“, rekla je Šerifovićeva.

Bodelec je poručio da mu je drago što će sa „Prljavim kazalištem“ otvoriti skijašku sezonu na Jahorini, dodajući da vjeruje da će se i članovi grupe i gosti dobro zabaviti na koncertu 2. decembra.

„Moja veza sa skijanjem nije nešto prebogata. Više sam uživao u skijalju kao gledalac trka na Sljemenu. Ja sam više za grudvanje, a mogu da pravim i Snješka Bijelića“, rekao je Bodelec.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

,,Humanitarna akcija kojom će se prikupljati novac za izgradnju spomenika hrvatske pobjede u Kninu u sjećanje na vojno-redarstvenu akciju „Oluja“ te sve hrvatske branitelje, predstavljena je danas u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Akcija će se održati 5. avgusta u Kninu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Tada će se na Trgu Ante Starčevića održati koncert na kojem će nastupiti Mladen Bodalec“. Zapitajte se da li bi na Sljemenu mogao doći neki Srbin na otvaranje sezone, ali kod nas na Jahorinu mogu doći provjereni ,,domoljubi“ itd.

Pitam se da li bi Bajaga i instruktori mogli otvoriti skijašku sezonu na Sljemenu, a da učestvuju i na obilježavanju nekog srpskog dana, kao što učestvuje Prljavo kazalište!?
Naravno da ne bi mogao Bajaga otvoriti sezonu na Sljemu ni u kom slučaju.
Uvijek smo bili i ostali kratke pameti…