Olimpijski centar „Jahorina“ svečano predstavljen u Beogradu

0

U prisustvu velikog broja zvanica iz političkog, kulturnog, sportskog i javnog života Srbije i Republike Srpske večeras je u Beogradu predstavljen Olimpijski centar „Jahorina“, te je poručeno da Srpska i njena olimpijska ljepotica sve goste iz Srbije očekuju sa ljubavlju.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je Srni da je promocija Olimpijskog centra „Jahorina“ u Beogradu jedan od načina da se predstavi ova izuzetna destinacija, ali i trud koji su učinili Vlada Republike Srpske, predsjednik Srpske i menadžment Olimpijskog centra da Jahorini vrate nekadašnji sjaj.

Gluhaković je naveo da je važno da gosti dođu na Jahorinu, a da je na domaćinu da im kaže šta osjeća prema njima i da im ukaže ljubav i gostoprimstvo.

„Dobrodošli su svi, a mi ćemo im vratiti s ljubavlju i učiniti da uživaju, i da im boravak u Srpskoj ostane nezaboravan“, istakao je Gluhaković.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić naglasio je da je prilikom preuzimanja funkcije direktora ovog centra vjerovao da će moći da uradi mnogo.

„Ponosan sam da smo prvi put nakon 15 godina startovali najranije u regionu, 3. decembra, radili na uređenju staza, veštačkog osnježavanja. Svaki problem na koji su skijaši ukazivali trudili smo se da riješimo, povećali broj parking mjesta i sadržaja za djecu“, kaže LJevnaić.
On je zahvalio za veliku podršku koju je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pružio menadžmentu Olimpijskog centra „Jahorina“, kao i Vladi Republike Srpske, i dodao da su najveći „heroji“ priče o Jahorini zaposleni u Olimpijskom centru.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović prenio je pozdrave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je trebalo da prisustvuje večerašnjoj promociji, ali je produžio posjetu Rusiji.

„Rukovodstvo Srpske potpuno je opredijeljeno da investira u sve ono što se radi na Jahorini“, poručio je Cicović.

On je rekao da Jahorina nudi toga i istakao da će ove godine biti organizovan i zimski“ Egzit“.

„Za Novu godinu nastupiće Željko Joksimović, ove godine je na Jahorini `zimski Egzit` i mnogo drugih programa“, rekao je Cicović.

 

Šestosjedi Poljice i Ogorjelica od danas u funkciji

Na Jahorini će danas početi sa radom šestosjedi Poljice i Ogorjelica sa pripadajućim stazama i novim ski-putevima koji su potpuno rekonstruisani, iznivelisani i prošireni za ljubitelje skijanja i snoubordinga.

Iz Olimpijskog centra „Jahorina“ saopšteno je da se uveliko pripremaju nove staze, a da su vremenski uslovi takvi da sistem za vještačko osnježavanje neprestano pravi snijeg, te da je visina utabanog snijega do 50 centimetara.

U saopštenju se navodi da na jednodnevne, dvodnevne i trodnevne ski-karte koje se kupe i iskoriste do 17. decembra važi popust od 70 odsto, a da se ski-karte i karte za parking po povlaštenim cijenama mogu kupiti na tri lokacije, na platou Poljice i Ogorjelica i u hotelu „Bistrica“.

Radno vreme skijališta je od 9.00 do 15.00 časova.

Skijaši koji se odluče da vikend provedu na Ski-centru „Ravna planina“ imaju pogodnost skijanja po prošlogodišnjim cijenama, za koje je potrebno izdvojiti 15 KM za dnevnu ski-kartu, devet KM za tri sata, dok cijena noćnog skijanja iznosi 15 KM.

Iz Ski-centra „Ravna planina“ saopšteno je da će prošlogodišnje cijene ski-pasova važiti za sve skijaše do puštanja u rad gondole.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare