Olimpijske stipendije za Paljane

0

Tradicija učešća Paljana na ZOI mogla bi biti nastavljena i 2018. u Pjongčangu u Južnoj Koreji.

Na adresu Paljana Marka Rudića alpskog skijaša i Tanje Karišik takmičarke u biatlonu i ski trčanju stigla je ovih dana lijepa vijest iz Olimpijskog komiteta BiH o dodjeli stipendija za najbolje potencijalne kandidate za učešče na 23. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, Južna Koreja 2018. godine.

Stipendije su obezbjeđene iz MOK-ovog fonda Olimpijske solidarnosti, pod nazivom “Interim školarina“ i biće operativne od 01.08.2014 godine što će predstavljati veliku materijalnu podršku Paljanima kao i Zeničaninu Igoru Laikertu alpskom skijašu trećem nosiocu Olimpijske stipendije iz BiH.

Visina mjesečne stipendije iznosi 1.000,00 USD (američkih dolara) i trajaće do početka Olimpijskih igara, ukoliko rezultati takmičara, koji će se redovno pratiti od strane MOK-a i Komisije za vrhunski sport OK BiH, budu zadovoljavajući.

Paljanskim sportskim ambasadorima Marku i Tanju želimo da ispune sportske ambicije i da poslije Vankuvera, Sočija upišu i svoje treće učešće na ZOI.

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare