Okupljanje višestrukih davalaca krvi 4. oktobra

0

SOKOLAC – Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Sokolac organizuje u utorak, 4. oktobra, prijem i dodjelu zahvalnica za dobrovoljne davaoce koji su krv do sada darovali pet i više puta, rekao je Srni sekretar aktiva Mladen Mačar.

On je dodao da će se davaoci-humanisti ove lokalne zajednice okupiti u Parohijskom domu crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu od 18.časova.

Mačar je naglasio da je to prva u nizu aktivnosti, nedavno formiranog Aktiva koji djeluje pri Crvenom krstu „Romanija-Sokolac“ i da će biti više sličnih do kraja godine.

„Došli smo do nekih starih spiskova davalaca iz osamdesetih i devedesetih godina /20. vijeka/ na kojima se nalaze imena ljudi koji su dali krv po 40 do 50 puta, pa čak i 100 puta kojima se nikada niko nije zahvalio“, obrazložio je Mačar prvu aktivnost Aktiva dobrovoljnih davalac krvi.

On je istakao da je Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi osnovan iz prijeke potrebe, da bi se građani opštine Sokolac imali kome i gdje obratiti u slučau da im zatreba ova dragocjena tečnost.

Prema njegovim riječima, jedan od ciljeva formiranja Aktiva jeste da podstaknu sve mlade i one koji još nisu dali krv da se pridruže velikoj porodici humanista koji darovanjem svoje krvi, kada je to neophodno, spasavaju živote drugih ljudi.

Iz Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi najavili su više planiranih aktivnosti od kojih izdvajaju predavanje o značaju darivanja krvi početkom novembra i akciju darovanja krvi u decembru u susret novogodišnjim i božićnim praznicima, s obzirom da je u to vrijeme dragocjena tečnost često i najpotrebnija.

Za predsjednika Aktiva izabran jer Andrej Miovčić, a za njegovog zamjenika Božidar Curović.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Bojan Tošić/Opština Sokolac)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare