Okuka: Rukovodni kapaciteti popunjeni 90 odsto

0
Okuka: Rukovodni kapaciteti popunjeni 90 odsto

ZVORNIK – Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik Jovan Okuka rekao je danas da su rukovodni kapaciteti ove bolnice popunjeni sa 90 odsto, te da ostaje još da se riješi problem Odjeljenja hirurgije.

„Blizu smo kraja imenovanja načelnika i pomoćnika službi, kao i šefova odsjeka u ovoj bolnici“, rekao je Okuka novinarima i naglasio da se sa kolegama dogovara da Opšta bolnica sa svim svojim odjeljenjima radi u punom kapacitetu.

Ističući da će se interesi ove zdravstvene ustanove i pacijenata u hodu rješavati, kao i problemi u Odjeljenju hirurgije, Okuka je rekao da je i ranije bilo problema u odnosima među osobljem i između odjeljenja, ali su se dogovorom rješavali.

„Trenutno Odjeljenje hirurgije ne radi u punom kapacitetu, ali se primaju hitni slučajevi, dok je smanjen broj hladnih operacija, upravo, zbog opstrukcije pojedinih kolega“, naveo je Okuka.

Podsjetivši da doktor Lazar Prodanović, od danas radi redovno u Opštoj bolnici, kao hirurg, jer je aktivirao svoj radni odnos, koji je bio zamrznut zbog obavljanja funkcije poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, Okuka je rekao da Prodanović nije imenovan za šefa hirurgije, kako su to neki mediji objavili.

Nezadovoljni odlukom Vlade Republike Srske o imenovanju Jovana Okuke za vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove i razrješenjem Milorada Drljevića sa funkcije direktora Opšte bolnice Zvornik, ljekari u ovoj ustanovi su od 14. oktobra održavali polučasovne skupove u znak podrške Drljeviću.

U okviru podrške, svi načelnici i pomoćnici službi, kao i šefovi odsjeka u Opštoj bolnici Zvornik podnijeli su 24. oktobra ostavke na svoje funkcije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare