Okuka: Ispoštovaću odluku Vlade Srpske

0
Opšta bolnica Zvornik

ZVORNIK – Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik Jovan Okuka rekao je danas da će poštovati odluku Vlade Republike Srpske i resornog ministartva o njegovom imenovanju i da će obavljati dužnost koja mu je povjerena.

Okuka je rekao novinarima da će u narednim danima biti održana primopredaja dužnosti.

On je podsjetio da juče primopredaja nije obavljena zato što su ljekari, koji su nezadovoljni odlukom Vlade Republike Srpske o smjeni dosadašnjeg direktora ove zdravstvene ustanove Milorada Drljevića, prekinuli primopredaju.

Okuka je poručio ljekarima da neće smjenjivati načelnike odjeljenja, glavne sestre, jer je neophodno da se nastavi rad kako ne bi ispaštali pacijenti.

„Učiniću sve da uslovi rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi budu na višem nivou“, rekao je Okuka.

Član Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Goran Bjeković rekao je ranije danas da su doktori razgovarali jutros sa novoimenovanim vršiocem dužnosti direktora zvorničke bolnice Jovanom Okukom, savjetujući mu da se povuče sa ove funkcije na koju je „ušao ne svojom voljom“.

„Pokušali smo Okuku nagovoriti da ne prihvati ovu funkciju, ali nas nije poslušao i ušao je u direktorsku kancelariju bez primopredaje dužnosti“, rekao je Bjeković, koji je hirurg u Opštoj bolnici Zvornik.

On je podsjetio da su se doktori juče suprotstavili primopredaji između razriješenog Drljevića i novimenovanog vršioca dužnosti direktora Okuke.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare