Okružnom tužilaštvu predata četiri osumnjičena

0

ISTOČNO SARAJEVO – Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo predao je Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo lica sa inicijalima M.V. i D.V. iz Višegrada i D.P. i B.A. iz Novog Goražda, koji su uhapšeni u okviru akcije „Dolina“ pod sumnjom da su nelegalno preprodavali drogu.Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ova lica su predata područnoj kancelariji Tužilaštva u Višegradu, dok se druga dva osumnjičena lica M.N. i P.V. nalaze u bjekstvu.
Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat je Tužilaštvu i za ove dvije osobe.

Postoji sumnja da je M.V. radi sticanja protivpravne imovinske koristi organizovao ovu grupu lica te su oni u periodu od 22. marta do 26. septembra vršili nabavku, skladištenje, vaganje, prepakivanje i dalju uličnu preprodaju opojne droge spid i marihuana.

Oni su svoje aktivnosti dogovarali neposredno i putem telefona, sastajući se na raznim lokacijama u Višegradu i drugim mjestima, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

M.V. je narkotička sredstva kupovao najčešće na području Kantona Sarajevo, a u nekoliko navrata i na području Foče i Goražda, te ih je posredstvom lica D.V., B.A., D.P. i M.N., različitim automobilima prevozio i preprodavao na području Višegrada.

U toku provođenja akcije „Dolina“ je u prethodnom periodu u više navrata zaplijenjena određena količina spida i marihuane.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare