Okrugli sto o problemima ratnih vojnih invalida

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održan okrugli sto o temi „Problemi ratnih vojnih invalida i kako ih rješavati“, kome su prisustvovali i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa zvorničkog područja.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Zvornik Dragislav Mijanović rekao je novinarima da je okrugli sto iniciran da bi se pokušao poboljšati položaj ovih kategorija.

On je dodao da je razgovarano o zapošljavanju ratnih vojnih invalida, o iniciranju izmjena i dopuna Zakona o pravima boraca i ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca, o ekonomskoj situaciji i stambenom zbrinjavanju.

„Odlučili smo da na okrugli sto pozovemo poslanike Narodne skupštine Republike Srpske, jer su učesnici zakonodavne vlasti i mogu da iniciraju rješavanje pitanja ovih kategorija u parlamentu Srpske“, rekao je Mijanović.

Navodeći da okrugli sto nije imao nikakve zaključke, niti nosioce njihovog izvršavanja, Mijanović je rekao da je dogovoreno da za četiri-pet mjeseci poslanici budu pozvani na sastanak, da se vidi koliko su uspjeli u Narodnoj skupštini Republike Srpske da iniciraju ova pitanja koja su bila predmet rasprave.

Poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Dušica Savić rekla je da se rado odazvala pozivu Udruženja ratnih vojnih invalida, jer je to jedna od prilika da se čuju i sagledaju njihovi problemi.

„Mi kao nosioci zakonodavne vlasti u Republici Srpskoj sagledaćemo svu problematiku i vidjeti šta možemo da učinimo da bi se problemi sa kojima se susreću ratni vojni invalidi olakšali“, rekla je Savićeva.

Okrugli sto organizovalo je Udruženje ratnih vojnih invalida Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare