Okrugli sto o inkluzivnom učenju

0

MILIĆI – Iskustva i rezultati primjene indeksa inkluzivnosti u školama regije Birač bili su tema okruglog stola koji je Misija OEBS-a u BiH organizovala danas u Milićima.

Službenik za obrazovanje u kancelariji OEBS-a u Srebrenici Aleksandar Stojkanović rekao je novinarima da indeks inkluzivnosti obuhvata detaljno proučavanje načina na koje se mogu smanjiti prepreke za učenje i učešće svih učenika u školi.

On je dodao da je današnji skup organizovan i da bi se uradio pregled postojećih razvojnih planova, koje su škole realizovale u regiji Birač u saradnji sa više partnera od 2010. godine do danas.

„Cilj je da se pogleda šta su škole uradile i kakve korake treba uraditi u budućnosti u pogledu vrednovanja školskih razvojnih planova, te da se pomogne školama koje su u početnoj fazi pravljenja školskih razvojnih planova, među kojima je i Osnovna škola u Milićima. Škola u Milićima je prošle godine prošla obuku iz školskog razvojnog planiranja po metodologiji indeksa inkluzivnosti. Trenutno su u fazi kada završavaju nacrt školskog razvojnog plana koji bi zatim trebalo da ide na usvajanje u školskim tijelima“, rekao je Stojkanović.

Okrugli sto okupio je direktore, pedagoge i članove školskih razvojnih timova osnovnih i srednjih škola regije Birač, koja obuhvata opštine Srebrenica, Bratunac, Šekovići, Vlasenica, Zvornik i Milići.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare