Oko 150 takmičara iz zemalja regiona nastupilo na Sokocu

0
Atletsko prvenstvo RS Sokolac

SOKOLAC – Na atletskom prvenstvu Republike Srpske i 17. Atletskom mitingu koji su održani na stadionu „Bara“ na Sokocu nastupilo je oko 150 takmičara iz zemalja regiona.
Na takmičenjima su učestvovali sportisti iz Bara, Bijelog Polja, Pljevalja, Mojkovca, Čelinca, Banjaluke, Prnjavora, te drugih gradova iz Republike Srpske, Federacije BiH, iz Leposavića i drugih mjesta iz Srbije.

Najbolje rezultate postigle su atletičarke Mladena Petrušić, Jelena Gajić i Marija Vučenović, kojima su uz medalje uručeni i pehari.

Predsjednik Atletskog kluba „Glasinac“ sa Sokoca Neđo Đurović rekao je da su na prvenstvu Republike Srpske postignuti vrhunski rezultati u nekoliko disciplina.

„Izdvojio bih bacače kugle Masuda Pezera i Hamzu Alića, te skakača u dalj Strahinju Jovančevića, koji su nastupili van konkurencije po mađarskim tablicama“, istakao je Đurović.

On je dodao da se istaklo mnogo mladih sportista, među kojima su Mladena Petrušić, Sara Lučić, Gorana Tešanović.

„Djevojčica iz Teslića Almina Rešić postigla je rekord BiH za pionirke u disciplini 100 metara rezultatom 12,52 što je otkrovenje ove godine za našu atletiku“, ocijenio je Đurović.

On je naglasio da je dobar rezultat imala i Tanja Marković u skoku u dalj, kao u troskoku, ali se polako oprašta od atletike.

Na ovim sportskim manifestacijama, održanim juče, učestvovalo je 35 klubova.

Promoter Atletskog mitinga bila je višestruka šampionka Evrope u disciplini 1.500 metara Snežana Pajkić Jolović, a učestvovalo je i deset mladih atletičara iz Splita.

Jolovićeva je istakla da područje Romanije odgovara za pripreme sportista i za atletska takmičenja, što dokazuju i nedavno postignuti vrhunski rezultati sokolačkih atletičara na državnim, balkanskim, evripskim takmičenjima i svjetskom prvenstvu za juniore.

„Nadam se da će to prepoznati i znati ceniti ovde na lokalnom i na nivou Srpske, jer je to jedan potencijal koji treba negovati“, rekla je novinarima Jolovićeva i naglasila da je ulaganje u sport najjeftinija reklama jedne države.

Organizator obje sportske manifestacije je Atletski savez Republike Srpske, a tehnički organizator Atletski klub „Glasinac“ sa Sokoca.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare