Ohrabruje što su javnost i socijalni partneri podržali budžet

0
Ohrabruje što su javnost i socijalni partneri podržali budžet

ZVORNIK – Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je danas u Zvorniku da ga ohrabruje to što je javnost Srpske uglavnom izrazila pozitivno mišljenje o budžetu Srpske, kao i to što je budžet od najvećeg broja socijalnih partnera dobio apsolutnu podršku.

„Vlada Republike Srpske stavila je budžet na uvid javnosti prije mjesec dana i u tom periodu iskoristili smo priliku da razgovaramo sa socijalnim partnerima, MMF-om, Fiskalnim savjetom i sa javnošću, i ne vidim ništa loše u tome da budžet bude usvojen u jednom čitanju“, rekao je Tegeltija novinarima.

On je nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem naveo da je važno da su svi oni koji su zainteresovani za budžet Srpske imali priliku da iznesu svoje stavove.

Tegeltija je istakao da je sa Stevanovićem razgovarao i o drugim temama.

„Kraj je godine, prave se rebalansi, kao i budžet za narednu godinu, a govorili smo i o projektima koje grad Zvornik planira“, naglasio je Tegeltija.

On je dodao da se pokazalo, kao i do sada, da grad Zvornik nema finansijskih problema, da je uspješno vođen, te da je Vlada Srpske, ako treba, tu da pomogne ovoj lokalnoj zajednici.

Stevanović je rekao da je preliminarno dogovorena podrška gradu u izgradnji objekta u kojem bi bile smještene pravosudne institucije koje su odlukom Narodne skupštine Republike Srpske nedavno dodijeljene Zvorniku.

„Riječ je o Okružnom sudu, Okružnom tužilaštvu, Privrednom sudu i odjeljenju Pravobranilaštva. Očekujemo da ćemo u sljedećoj godini obezbijediti prostor za ove institucije koje bi sa radom trebalo da počnu 1. januara 2019. godine“, najavio je Stevanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare