Ognjen Borovčanin trijumfovao na Spin Kupu „Miljacka 2015“

0

Na rijeci Miljacki, na izdvojenoj Ribolovnoj stazi „Almir Hrelja“ na relaciji Bentbasa – Dariva u subotu 30.08.2015. godine održan je Prvi međunarodni Spin Kup „Miljacka 2015“.

Organizator takmičenja je bilo SRD Miljacka – Sarajevo koje u proteklom periodu uložilo mnogo napora i značajnih sredstava da na rijeci Miljacki napravi reprezentativnu stazu za sportski ribolov.

Na rijeci Miljacki nikada ranije nije organizovano takmičenje u Varaličarenju (Spin). Takmičenje je bilo organizovano po pravilima međunarodne ribolovne organizacije (Fipsed) za disciplinu Spin.

Lovila se potočna i kalifornijska pastrmka umjetnim mamcima sa obale. Na takmičenju je učestvovalo 16 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije.

Poslije neizvjensne borbe koja je trajala 4 runde po 45 minuta trijumfovao je naš takmičar Ognjen Borovčanin.

Poredak:

1. mjesto Ognjen Borovčanin – Pale
2. mjesto Amer Hadžimešić – Sarajevo
3. mjesto Boris Ladan – Jajce
4. mjesto Pero Radic – Jajce
5. mjesto Predrag Dimitrevski – Tetovo (Mak.)

Organizator je pripremio prigodne nagrade, pehare i diplome za najbolje rangirane takmičare. Lijepa atmosfera i druženje nakon takmičenja protekla je uz prigodnu zakusku do kasnih popodnevnih sati.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/spin-kup-miljacka-2015/] width=[54] height=[54] title=[Ognjen Borovčanin trijumfovao na Spin Kupu „Miljacka 2015“] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare