Održano veče srpskih pjesnika

0

Na Palama je večeras održano veče srpskih pjesnika u okviru obilježavanja Dana Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Pjesnik Đorđo Sladoje rekao je da mu je drago što učestvuje u programima ovako značajne ustanove kao što je Filozofski fakultet na Palama.

Sladoje, koji je rodom iz Kalinovika, a živi u Novom Sadu, rekao je da su Pale postale pravi univerzitetski centar u kojem se formira intelektualna, duhovna elita ove zemlje.

„Večeras sam čitao iz svoje najnovnije zbirke pjesama `Pevač u magli` koja je objavljena prošle godine u izdanju `Pravoslavne reči` iz Novog Sada. Čitao sam i iz drugih zbirki koje ljubitelji poezije vole i znaju napamet“, istakao je Sladoje.

Poetsko veče u prepunom amfiteatru Filozofskog fakulteta otvorio je dekan Draga Mastilović koji je izrazio zadovoljstvo što su se večeras okupili srpski pjesnici poput Željka Grujića, Zdravka Miovčića, Zorana Kostića, Đorđa Sladoja i uveličali ovaj događaj.

Obilježavanje Dana Filozofskog fakulteta počelo je danas promocijom diplomiranih studenata, mastera i magistara nauka, potom je otvorena izložba slika pod nazivom „Šezdeset godina od potpisivanja Rimskog ugovora /1957/“, a biće nastavljeno i sutra.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments