Održano prvenstvo BiH u tekvondou

0

Na Palama je danas održano 5. prvenstvo BiH u tekvondou za juniore, seniore i pionire, na kojem je učestvovalo oko 300 takmičara iz 26 klubova.

Predsjednik Tekvondo saveza Republike Srpske Branislav NJegovan rekao je da je Prvenstvo BiH u tekvondou ispunilo sva očekivanja, a da su takmičari napravili jednu stepenicu više za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 10. oktobra u Sarajevu.

Dragiša Stanišić, predsjednik Tekvondo kluba „Romanija“ sa Pala, koje je i organizator prvenstva, kaže da je mnogo truda uloženo u organizaciju koja nije nimalo laka, te da ovo takmičenje mnogo znači za mlade sportiste, jer im je podstek za dalji rad i napredovanje.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da se kao lokalna zajednca trude da pomognu organizaciji svih takmičenja na području grada, te čestitao Tekvondo klubu „Romanija“ na dobroj organizaciji.

Vuković je dodao da je današnje takmičenje još samo jedna potvrda da su Istočno Sarajevo i Pale gradovi sporta i da je ovo mjesto koje ima perspektivu.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je opština podržala ovo takmičenje i da će tako biti i u budućnosti.

Direktor Turističke organizacije „Jahorina“ Istočno Sarajevo Igor Tošić rekao je da je ova organizacija prepoznala značaj ovog takmičenja i da su sportisti najbolji ambasadori Republike Srpske, ali i grada Istočno Sarajevo.

Prvenstvo BiH u tekvandou održano je u Sportsko-poslovnom centru „Peki“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare