Održano Prvenstvo BiH u džudou za mlađe kategorije

0
Održano Prvenstvo BiH u džudou za mlađe kategorije

Na Palama je danas održano Prvenstvo BiH u džudou za juniore i starije pionire, na kojem je učestvovalo oko 350 takmičara iz 30 klubova iz cijele BiH.

Dražen Subotić, sportski direktor DŽudo kluba „Romanija“ sa Pala, koji je organizator prvenstva, rekao je da su se takmičari, koji su osvojili prvo i drugo mjesto, izborili da kao reprezentativci BiH nastupaju na balkanskim i evropskim prvenstvima.

Subotić je zahvalio opštini Pale, gradu Istočno Sarajevo i javnim preduzećima koji su pomogli realizaciju ovog turnira, te je izrazio nadu da će u budućnosti ovdje biti organizovana i druga prvenstva.

Svjetski prvak Nemanja Majdov, koji je i trener DŽudo-kluba „Randori“ iz Istočnog Sarajeva za mlađe juniore, rekao je da su se danas na Palama okupili najbolji džudisti u BiH, te ocijenio da će ovom sportu tek sada početi da raste popularnost u Republici Srpskoj.

On je napomenuo da je džudo olimpijski sport koji je proglašen kao najbolji za razvoj djece u pubertetu, te je mladima poručio da se samo bave bilo kojim sportom i da sanjaju velike snove, jer se oni uz trud, rad i volju mogu ostvariti.

Najbolji evropski trener u džudou LJubiša Majdov izjavio je da nastoje da svake godine u istočnom dijelu Republike Srpske organizuju prvenstvo BiH u nekim kategorijama.

„Ovaj put smo na Palama. Takmičenje mnogo znači za lokalnu zajednicu, za razvoj klubova u Istočnom Sarajevu. DŽudo klubovi iz Istočnog Sarajeva imaju vrlo talentovanu djecu koja postižu vrhunske rezultate“, ocijenio je Majdov.

On je dodao da je zajedno sa sinom Nemanjom, koji je kao reprezentativac Srbije postao svjetski prvak u džudou, pokazao da i talenti sa ovih prostora mogu da ostvare svjetske i evropske rezultate, te je mladima poručio da se bave sportom i da manje gledaju televiziju.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović ocijenio je veoma značajnim što je prvenstvu prisustvo svjetski prvak u džudou Nemanja Majdov, te naveo da naredne godine namjeravaju da organizuju i veće sprotske skupove, pa čak i balkanska prvenstva.

Prvenstvo BiH u džudou održano je u Sportsko–poslovnom centru „Peki“.

(www.palelive.com / Srna)

 

Milica Tomić prvakinja Bosne i Hercegovine za starije pionirke

Na prvenstvu Prvenstvu BiH u džudou za juniore i starije pionire koje je protekle subote održano u SPC Peki članica Džudo kluba „Romanija“ Milica Tomić postala je prvakinja Bosne i Hercegovine za starije pionirke. Takmičarke Džudo kluba „Romanija“ u kategoriji starijih pionirki u ukupnom plasmanu od 49 klubova zauzele su odlično treće mjesto.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments