Održano predavanje o ravnopravnosti polova

0

ISTOČNA ILIDŽA – Povodom obilježavanja DANA ŽENA NA SELU Omladinski savjet opštine Istočna Ilidža u saradnji sa udruženjem žena KULT sa Ilidže, danas je organizovao predavanje o ravnopravnosti polova i diskriminaciji žena u našem društvu. Ovo predavanje dio je projekta Košnica koji podrazumjeva obrazovanje mladih žena i djevojaka i njihovo obučavanje za liderke u društvu.

Cilj predavanja je ukazivanje na nejednakosti u ravnopravnosti polova u našoj zemlji i sve vidove diskriminacije sa kojima se žene svakodnevno suočavaju u našem društvu iako možda nisu svjesne toga, istakla je Aleksandra Tolj, predstavnica Omladinskog savjeta opštine Istočna Ilidža.

Ona je dodala da je položaj žena u našem društvu na zadovoljavajućem nivou, iako prema njenom mišljenju, žene same sebe guraju u drugi plan i smatraju da muškarci mogu da urade mnogo više od njih, pa se često povlače sa društvenih funkcija.

Bosa Kalinić, stručni savjetnik za pitanja mladih opštine Istočna Ilidža rekla je da je veoma važno ukazati ženama na to da treba, ravnopravno sa muškarcima, da se bore za svoje poslovne i privatne ciljeve i pokrenuti ih da budu uporne i prodorne u svojim društvenim ulogama.

Ona je dodala da u gradu Istočno Sarajevo ima mnogo zaposlenih žena ali vrlo malo ih je na rukovodećim funkcijama, što se mora promijeniti.

Najlakši način za motivisanje žena da se bore za svoje ciljeve jeste edukacija i uključivanje u nevladine organizacije, koje se bave pitanjem ravnopravnosti polova, ali ne u feminističkom smislu, ističu u Omladinskom savjetu Istočna Ilidža.

U narednom periodu u planu je posjeta ženama na selu, sa ciljem da im se ukaže na načine na koje mogu olakšati svoj život.

(www.palelive.com / RTV IS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare