Održano Pjesničko veče

0
Održano Pjesničko veče

VIŠEGRAD – U Višegradu je večeras održano tradicionalno Pjesničko veče u okviru 41. kulturne manifestacije “Višegradska staza”, posvećene djelu nobelovca Ive Andrića.

Na pjesničkoj večeri, u velikoj sali Doma kulture, svoje stihove govorili su Dara Radojević, Blagoje Baković, Milica Lilić, Mirko Vuković, Zoran Kostić, Boro Kapetanović, te domaći pjesnici Danijela Žuža i Milenko Jevđević.

Pjesnikinja Milica Lilić rekla je da sa ove manifestacije nosi divne utiske.

“Organizatori su napravili jedan veoma zanimljiv izbor pesnika tako da se čula generacijski različita i kvalitetna poezija, koja nas podseća da je tradicija nešto iza nas, te nas obavezuje na stvaralaštvo i za buduće generacije”, navela je Lilićeva.

Ona je istakla da je Andrić mjera koja se teško može dosegnuti, te dodala da je njegova mudrost i stamenost dobar putokaz za sve pisce koji na svoj način daju doprinos u književnom stvaralaštvu.

Profesor srpskog jezika i književnosti Dijana Inđić Milošević rekla je da je cilj ovih susreta očuvanje tradicije druženja sa pjesnicima i publikom.

“Svaki put u okviru pjesničkih druženja naučimo nešto više, pronađemo sebi neko iskustvo, oživimo osjećanje i uspomene”, dodala je Milošević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments