Održano književno veče „Malo poezije za naše prijatelje“

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo večeras je održano književno veče pjesnika Gorana Vračara, Nedeljka Zelenovića i Željka Pržulja pod imenom „Malo poezije za naše prijatelje“, u organizaciji Udruženja književnika Republike Srpske – Podružnica Sarajevsko-romanijske regije.

„Ideja vodilja nam je bila da mi, pisci iz Istočnog Sarajeva organizujemo književno veče za svoje sugrađane. Poslije večerašnjeg druženja u našem gradu, u petak, 24. juna u Beogradu, u Udruženju književnika Srbije održaćemo književno veče u istom sastavu“, rekao je Pržulj.

On je dodao da je književna veče „Malo poezije za naše prijatelje“ u Istočnom Sarajevu premijera koja će svoju reprizu imati u Beogradu.

Zelenović je izjavio novinarima da je odavno zamišljao da se u Istočnom Sarajevu realizuje „Kulturno ljeto“, manifestacija koja nikada do kraja nije realizovana i zaživjela.

„Ideja nam je, kao što reče Pržulj, da prvog dana ljeta damo podsticaj da se počne raditi na relaizaciji `Kulturnog ljeta`. Nas trojica odavno nismo imali autorsko književno veče u svom gradu, te smo večeras našim sugrađanima ponudili nešto novo, a i nešto staro iz našeg opusa“, rekao je Zelenović.

On je dodao da gostovanje u Beogradu predstavlja i priliku za uspostavljanje još jače saradnje Udruženja književnika Srbije sa Udruženjem književnika Republike Srpske, odnosno njegovom Podružnicom Sarajevsko-romanijske regije.

Vračar je rekao da se večeras predstavio publici u Istočnom Sarajevu sa nekoliko novih pjesama, ali i da je došao da pruži podršku i svojim kolegama piscima Pržulju i Zelenoviću.

(www.palelive.com / Srna)

Save

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare