Održano „Brucoško jutro“ za 80 novih studenata

0
Ekonomski fakultet Pale

Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu u ponedjeljak je organizovao „Brucoško jutro“ za 80 novih studenata, povodom početka nove akademske godine.

Dekan Ekonomskog fakulteta Radomir Božić je zajedno sa prodekanima, nastavnicima i saradnicima, poželio dobrodošlicu studentima i zahvalio im što su ovu visokoškolsku ustanovu odabrali za mjesto njihovog budućeg obrazovanja.

„Vjerujem da će vam znanja i vještine koje ćete steći studiranjem ekonomije pomoći da izgradite uspješne poslovne karijere i omogućiti da radite različite poslove za poslodavce u javnom ili privatnom sektoru ili da razvijate vlastiti biznis“, rekao je Božić.

Božić je brucošima poželio da grade partnerski odnos sa nastavnicima, saradnicima i nenastavnim osobljem Fakulteta i da vrijeme provedeno na studiju iskoriste na najbolji mogući način, objavljeno je na sajtu Ekonomskog fakulteta.

„Naš zajednički cilj i interes je da vam obezbijedimo standardizovano ekonomsko obrazovanje koje stiču vaše kolege na respektabilnim ekonomskim fakultetima u užem i širem okruženju, primjereno vremenu u kojem žive i u kome će oni razvijati svoje profesionalne karijere“, poručio je Božić.

On je podsjetio da na Ekonomskom fakultetu primjenjuju najbolje metode i prakse prenošenja znanja sa naglaskom za osposobljavanje za primjenu stečenih znanja i vještina kroz nastavne aktivnosti, te obezbjeđivanje studentskih praksi.

Na Ekonomskom fakultetu na Palama trenutno, na prvom ciklusu studija na dva studijska programa, studira oko 700 studenata, dok na drugom master ciklusu na šest studijskih programa studira oko 100 studenata.

Do sada je na Ekonomskom fakultetu Pale diplomiralo 2.144 studenta, doktoriralo 27 kandidata, a magistarske i master radove odbranilo je 238 kandidata.

U saopštenju je navedeno da su na ovom fakultetu u toku aktivnosti i pripreme za pokretanje i trećeg ciklusa studija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare