Održano atletsko prvenstvo Republike Srpske

0

SOKOLAC – Na sokolačkom stadionu Bara danas kasno popodne održano je otvoreno Pojedinačno prvenstvo Republike Srpske u atletici za seniore – Međunarodni atletski miting, na kome je nastupilo oko 130 atletičara iz 20 klubova iz Srpske, Federacije BiH /FBiH/, Srbije i Hrvatske.

U trci na 100 metara pobjednik je Ivana Macanović iz Atletskog kluba AK “Banjaluka”, a u muškoj konkurenciji u ovoj disciplini prvi je bio Said Huseinbašić iz AK “Banjaluka”.

Mladena Petrušić iz AK “Glasinac” iz Sokoca bila je prva u skoku u vis, a u trci na 110 metara sa preponama prvi je bio njen klupski drug Đorđe Vukojičić.

Tanja Marković pobijedila je u skoku u dalj iz Srpskog atletskog kluba “Rogatica”, dok je Vladana Gavranović iz AK “Borac” pobijedila u trci na 3.000 metara. U trci na 3.000 metara u muškoj konkurenciji prvi je Srđan Samardžić iz AK “Kros” iz Brčkog.

Pobjednik u bacanju kugle je Zlatan Šeranić AK “Borac” iz Banjaluke, a u ženskoj konkurenciji pobijedila je Gorana Tešanović iz AK “Borac”.

U trci na 400 metara prva bila Ivana Macanović iz AK “Banjaluka”, a u muškoj konkurenciji pobjednik je Boris Dragoljević iz AK “Borac”.

U bacanju koplja najbolja je Aleksandra Vidović iz AK “Borac”, a u muškoj konkurenciji pobjednik je Aleksandar Šešić iz AK “Borac”.

Nataša Gligorević iz AK “Borac” pobijedila je u troskoku. U štafeti četiri puta 100 metara za djevojke pobjednik je AK “Banjaluka”, dok je u muškoj konkurenciji pobijedio AK “Borac”.

U skoku u vis pobijedio je Nikola Brkić iz AK “Borac”, a u trci na 1.500 metara Danilo Veljović iz AK “Pale”. U trci na 800 metara prva je bila Biljana Cvijanović iz AK “Doboj”, a u muškoj konkurenciji Bojan Stanišić iz AK “Pale”.

Danilo Veljović iz AK “Pale” pobijedio je u troskoku. U trci na 1.500 metara pobijedila je Vladana Gavranović iz AK “Borac”, a u muškoj konkurenciji najbolji je Marko Jovičić iz AK “Pale”.

Organizator ovog prvenstva bio je Atletski savez Republike Srpske, a tehnički organizator AK “Glasinac”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments