Održano atletsko prvenstvo Republike Srpske

0

SOKOLAC – Na sokolačkom stadionu Bara danas kasno popodne održano je otvoreno Pojedinačno prvenstvo Republike Srpske u atletici za seniore – Međunarodni atletski miting, na kome je nastupilo oko 130 atletičara iz 20 klubova iz Srpske, Federacije BiH /FBiH/, Srbije i Hrvatske.

U trci na 100 metara pobjednik je Ivana Macanović iz Atletskog kluba AK „Banjaluka“, a u muškoj konkurenciji u ovoj disciplini prvi je bio Said Huseinbašić iz AK „Banjaluka“.

Mladena Petrušić iz AK „Glasinac“ iz Sokoca bila je prva u skoku u vis, a u trci na 110 metara sa preponama prvi je bio njen klupski drug Đorđe Vukojičić.

Tanja Marković pobijedila je u skoku u dalj iz Srpskog atletskog kluba „Rogatica“, dok je Vladana Gavranović iz AK „Borac“ pobijedila u trci na 3.000 metara. U trci na 3.000 metara u muškoj konkurenciji prvi je Srđan Samardžić iz AK „Kros“ iz Brčkog.

Pobjednik u bacanju kugle je Zlatan Šeranić AK „Borac“ iz Banjaluke, a u ženskoj konkurenciji pobijedila je Gorana Tešanović iz AK „Borac“.

U trci na 400 metara prva bila Ivana Macanović iz AK „Banjaluka“, a u muškoj konkurenciji pobjednik je Boris Dragoljević iz AK „Borac“.

U bacanju koplja najbolja je Aleksandra Vidović iz AK „Borac“, a u muškoj konkurenciji pobjednik je Aleksandar Šešić iz AK „Borac“.

Nataša Gligorević iz AK „Borac“ pobijedila je u troskoku. U štafeti četiri puta 100 metara za djevojke pobjednik je AK „Banjaluka“, dok je u muškoj konkurenciji pobijedio AK „Borac“.

U skoku u vis pobijedio je Nikola Brkić iz AK „Borac“, a u trci na 1.500 metara Danilo Veljović iz AK „Pale“. U trci na 800 metara prva je bila Biljana Cvijanović iz AK „Doboj“, a u muškoj konkurenciji Bojan Stanišić iz AK „Pale“.

Danilo Veljović iz AK „Pale“ pobijedio je u troskoku. U trci na 1.500 metara pobijedila je Vladana Gavranović iz AK „Borac“, a u muškoj konkurenciji najbolji je Marko Jovičić iz AK „Pale“.

Organizator ovog prvenstva bio je Atletski savez Republike Srpske, a tehnički organizator AK „Glasinac“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare