Održani Vidovdanski pjesnički susreti

0

SOKOLAC – Na Sokocu su večeras održani 24. Vidovdanski pjesnički susreti na kojima je najveće priznanje susreta – „Povelja“ dodijeljena sokolačkom pjesniku Milanku Borovčaninu Romsoku za životno djelo.
Priznanje Borovčaninu uručio je načelnik opštine Milovan Bjelica koji je istakao da nagrada ide zasluženo u ruke pjesnika sa Sokoca, koji je od prvog dana pjesničkih susreta aktivan u njihovoj organizaciji.

U besjedi o Vidovdanu pjesnik Milenko Jevđević iz Banjaluke istakao je da je ovaj praznik oduvijek obilježavan na prostorima gdje su živjeli Srbi kao praznik narodne solidarnosti, ponosa i pouzdanja.

Svoje stihove kazivali su pjesnici Milanko Borovčanin, Milenko Jevđević, Goran Vračar iz Istočnog Sarajeva, LJiljana Bralović iz Branjana kod Čačka, Dara Radojević iz Gornjeg Milanovca i Milan Nikolić iz Bijeljine.

Publici se predstavila i etno grupa „Kimval“ iz Foče.

Susretima, koji su održani u parohijskom domu Crkve Svetog proroka Ilije, prisustvovao je i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, te predstavnici opštine i Srpske pravoslavne crkve.

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvo Skupštine opštine Sokolac i Grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare