Defileom osnovaca, srednjoškolaca, predškolaca, motorista i oldtajmera danas je na Palama održana centralna manifestacija „Dani bezbjednosti saobraćaja u Istočnom Sarajevu“, čiji je cilj edukacija mladih o učešću u saobraćaju.

Manifestaciju koja je počela juče, organizovala je Policijska uprava Istočno Sarajevo i Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Pale, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, opštinom Pale, te Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savezom Srpske.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je novinarima da je ova manifestacija dobra prilika zbog početka školske godine kako bi se građanima i svim vozačima skrenula pažnja na najmlađe učesnike u saobraćaju, koji su najugroženija kategorija.

On je naglasio da je važno podići svijest vozača o djeci, pješacima, biciklistima i motociklistima u saobraćaju.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je svima koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja, te dodao da svi treba da čuvaju najmlađe učesnike u saobraćaju.

„Ovi dani posvećeni su djeci, ali i svima ostalima koji na bilo koji način mogu uticati na bezbjednost saobraćaja. Opština je dala doprinos i pokrovitelj je ove manifestacije, a tako će biti i u budućnosti“, naveo je Jugović.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske Milija Radović rekao je da se ova manifestacije organizuje s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o važnosti bezbjednosti u saobraćaju.

„Manifestacija je okupila djecu od obdaništa do srednje škole. Kroz razne radionice učili smo ih kako da budu bezbjedni u saobraćaju“, istakao je Radović.

On je rekao da je razgovarao sa načelnikom Pala o daljoj zajedničkoj saradnji i da u narednom periodu bude više aktivnosti, a sve s ciljem da stanovnici ove opštine budu bezbjedni.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare