Održane svečane sjednice štabova i uručene zahvalnice

0
Održane svečane sjednice štabova i uručene zahvalnice

SOKOLAC – Povodom obilježavanja Međunarodnog dana Civilne zaštite, danas su u većini opština koje obuhvata Područno odjeljenje Republičke uprave Civilne zaštite Sokolac održane svečane sjednice štabova za vanredne situacije.

U Područnom odjeljenju Civilne zaštite Sokolac rekli su Srni da su ovim povodom uručene zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su dali doprinos razvoju sistema zaštite i spasavanja ili su se istakli u akcijama zaštite i spasavanja.

„Proteklih par dana svjedoci smo izuzetno niske temperature uz relativno manje snježne padavine na našoj regiji, izuzev Han Pijeska, Istočnog Starog Grada i Kalinovika, gdje je snježni pokrivač oko 50 centimetara, ali nismo imali zahtjeva za pomoć, niti je bilo ugroženih ljudi i materijalnih dobara“, rekla je načelnik Područnog odjeljenja Željka Kovačević.

Ona je dodala da svi zaposleni u Područnom odjeljenju Civilne zaštite Sokolac u saradnji sa Republičkom upravom Civilne zaštite redovno prate situaciju na terenu i pripremaju preduzimanje mjera zaštite iz svoje nadležnosti.

U ovom područnom odjeljenju naglasili su da je Republička uprava Civilne zaštite povodom Dana Civilne zaštite pripremila vježbu koja će se održati krajem marta u Foči, uz učešće republičkih specijalizovanih jedinica Civilne zaštite i uz podršku lokalne zajednice i njenih struktura zaštite i spasavanja.

Područno odjeljenje Republičke uprave Civilne zaštite Sokolac obuhvata 14 opština Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments