Održane Male sokolske igre

0
Održane Male sokolske igre

VIŠEGRAD – U organizaciji Srpskog sokolskog društva “Soko” i manastira Dobrunska Rijeka, na sportskim terenima Spasilačkog centra Srbije u Vardištu održane su Male viteške sokolske igre, čiji je domaćin bio Vojkan Krstić, poznati humanitarac iz Beograda.

Predsjednik Srpskog sokolskog društva “Soko” Slavko Heleta zahvalio je Krstiću na domaćinstvu ovogodišnjih igara, podsjećajući da je prije mjesec dana u Višegradu uspješno organizovao humanitarnu akciju na kojoj je za sanaciju konaka manastira Dobrunska Rijeka, stradalih u požaru, prikupljeno oko 26.000 KM.

Učesnike je pozdravio arhimandrit Jovan Gardović, naglašavajući da su ovo prave manifestacije koje okupljaju mlade.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je rekao da će opština i ubuduće podržavati sekcije Društva “Soko” i ovakve manifestacije najmlađih.

Najmlađi sokolaši, članovi sokolove sekcije “Bambi-Soko” iz Višegrada i Dramske sekcije iz Dobruna, nadmetali su se u sedam disciplina, a stariji sokolaši u zgibovima.

U štafeti zlatnu medalju su osvojili Nikola Stojanović, Nikola Topić, Luka Đurević i Kosta Berjan, srebrne Miloš Batinić, Nikola Andrić, Sergej Vuković i Aleksa Šušnjar, a bronzane Dimitrije Grujić, Miljan Stavnjak, Strahinja Batinić i Maša Stavnjak.

U disciplini bacanje kugle pobjedio je Luka Gračanin, drugi je bio Nikola Mandić, a treći Miloš Tanasković.

Prvo mjesto u skoku u dalj osvojio je Dimitrije Grujić, drugo Marko Mićević, a treće Nemanja Topić.

U disciplini trčanje u vrećama zlatne medalje su osvojili Dunja Gračanin i Davor Jovanović, srebrne Anđela Bovan i Luka Pantović, a bronzane Nikola Topić i Nikola Vilaret.

U borbi na brvnu pobjednik je bio Ivan Blagovčanin, drugo mjesto je osvojio Vuk Radojević, a treće Sergej Vuković.

U potezanju konopa najuspješnija je bila ekipa voda Nikola Tesla, ispred vodova Novak Đoković i Aleksa Šantić.

Održano je revijalno nadmetanje najmlađih parova u nošenju lopte, a među starijim sokolašima pobjednik u disciplini zgibovi bio je Aleksandar Spasojević iz Rudog, kome je pripala nagrada od 100 evra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments