Održana vježba spasavanja iz helikoptera

0

Danas je u Palama uspješno održana vježba Specijalizovane jedinice civilne zaštite za zaštitu i spasavanje sa visina – Gorske službe spasavanja Jahorina i helikopterske jedinice Oružanih snaga BiH.

„Cilj vježbe je da se provjeri spremnost i uvježbanost ove dvije jedinice u pružanju pomoći ugroženim ljudima na nepristupačnim terenima. Ovakvih vježbi u Republici Srpskoj će biti sve više u namjeri da se stekne efikasnost sistema za spasavanja od elementarnih nepogoda i drugih nesreća“, izjavio je pomoćnik direktora Republičke uprave za organizaciju, planiranje i obuku Republike Srpske Predrag Slijepčević.

„Više puta do sada je postojala potreba za ovakvom vrstom spasavanja i u budućnosti bi trebalo odvojiti više sredstava za vježbe ove namjene“, izjavio je načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Pale Dragan Elek.

„Danas smo uspješno izveli vježbu spasavanja tehnikom repelling. Vježba je dobar trening, ali i zakonska obaveza kako bi jedinica bila u funkciji za ovakve vidove spasavanja“, izjavio je šef GSS „Jahorina“, Miro Kalem.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/vjezba-spasavanje-iz-helikoptera-jul-2013/] width=[54] height=[54] title=[Održana vježba spasavanja iz helikoptera] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare