Održana Vaskršnja tucijada

0

VIŠEGRAD – U manastiru Svetog oca Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada održana je deseta Vaskršnja tucijada i izbor za najljepše ukrašeno vaskršnje jaje.
U kategoriji za najtvrđe jaje prvo mjesto pripalo je Vuku Radojeviću, a drugo mjesto Petru Andžiću.


Titulu za najljepše jaje osvojila je Ana Andžić, a drugo mjesto pripalo je Sanji Kokošar.

Monah Jovan Gardović rekao je Srni da je ovo tradicionalna tucijada koja je okupila mlade i one malo starije koji su se sjedinili sa djecom i došli da zajedno kroz molitvu obilježe ovaj veliki praznik – Vaskrs.

„Ovo je vid druženja i zbližavanja i odavdje smo poslali sliku radosti djece koja su imala priliku da se upoznaju sa svojim vršnjacima“, naglasio je Gardović.

On je dodao da je ova tucijada pokazala da su djeca sa radošću došla, iako je vrijeme loše, a samim tim što su došla u pratnji roditelja govori da je ovo i radost porodice.

„Današnji ambijent ličio je na jednu veliku porodicu, a crkva se i trudi da sve ljude prigrli i da svi budu pod okriljem crkve, da bi bili srećni i da bi u životu uspjeli“, istakao je Gardović.

Gardović je rekao da su u organizaciji, osim manastira Svetog oca Nikolaja, Srpskog sokolskog društva „Soko“ iz Dobruna, učestvovali i predstavnici Ravnogorskog pokreta.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare