Održana uređivačka radionica „Kako uređivati Vikipediju?“

0

U organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu u Palama u četvrtak 30. novembra je održana uređivačka radionica, pod nazivom „Kako uređivati Vikipediju?“.

Na radionici, učešće je uzelo deset studenata koji pohađaju novinarstvo, ruski i srpski jezik i književnost, kao i matematiku i računarstvo na fakultetu u Palama.

„Ova radionica predstavlja projektnu aktivnost Vikimedijinog obrazovnog programa u RS, a njen osnovni cilj je obuka studenata za rad na Vikipediji“, izjavila je koordinator projekata Vikimedijine zajednice RS i jedan od predavača Bojana Podgorica.

Ona je navela da je obrazovni program Vikimedijine zajednice RS namijenjen svim obrazovno-naučnim institucijama u zemlji, i da za cilj ima širenje slobodnog i svima dostupnog znanja, kao i podizanje svijesti o njegovom značaju.

„Osnovu obrazovnog programa naše zajednice čini ideja o unapređivanju i osavremenjavanju nastavnog procesa posredstvom Vikimedijinih projekata“, rekla je Podgorica.

Pored Bojane Podgorice, predavači na radionici „Kako uređivati Vikipediju?“, bili su članovi Vikimedijine zajednice RS Vuk Vučetić i Ljubiša Malenica.

Voše fotografija možete pronaći na ovom linku.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare