Održana tradicionalna „Konferencija beba“

0

ZVORNIK – U zvorničkom Rekreativno-sportskom centru održana je večeras tradicionalna manifestacija „Konferencija beba“ na kojoj je učestvovalo oko 350 djece uzrasta do šest godina.
Manifestaciju je otvorio zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović, naglašavajući da je Gradska uprava uvijek podržavala ovakve manifestacije i da će to činiti i ubuduće.

„Lokalna uprava proteklih godina kontinuirano je radila na stvaranju što boljih uslova, naročito u predškolskoj ustanovi kako bi se mališani što ljepše osjećali, družili, igrali i što bolje se pripremili za školske dane“, rekao je Ivanović.

On je istakao da nedavno urađeni projekat uvođenje video-nadzora u ovu predškolsku ustanovu zasigurno doprinosi većoj bezbjednosti mališana.

„Uveliko razmišljamo o proširenju kapaciteta vrtića tako da do kraja naredne godine postoji mogućnost da pitanje liste čekanja za vrtić riješimo izgradnjom novih prostorija u gradu“, najavio je Ivanović.

Nakon otvaranja, mališani su odigrali plesnu tačku, a potom je uslijedio takmičarski dio manifestacije – „puzijada“, trčanje i brzo presvlačenje beba.

Prethodno su učesnici „Konferencije beba“ prošetali glavnom gradskom ulicom.

Direktor Dječijeg vrtića „Naša radost“ Zvornik Vukomir Stanković rekao je da ova, šesta po redu manifestacija, nosi naziv i „puzijada“, jer na njoj učestvuju djeca koja još nisu prohodala i koja se takmiče u puzanju.

On je dodao da se takmičenje u trčanju održava prema uzrastu djece na stazi dugačkoj do 20, 30, 40, 50 i 60 metara, dok je staza za puzanje dugačka deset metara.

Ističući da je cilj manifestacije da se promoviše zdrava porodica, rađanje i briga za djecu, Stanković je naglasio da je, zahvaljujući Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Gradskoj upravi Zvornik manifestacija organizovana na najbolji način da zadovolji sve uzraste djece i njihove roditelje.

„Ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost ovog grada i Republike Srpske“, rekao je Stanković i dodao da se planskim ulaganjem u predškolsko vaspitanje u Zvorniku obezbjeđuju adekvatni uslovi za boravak djece u vrtiću, kao i za proširenje kapaciteta ove predškolske ustanove.

Na takmičenju su proglašeni osvajači prva tri mjesta u svim grupama koji su dobili diplome, a svi učesnici su nagraćeni prigodnim paketićima i igračkama.

Proglašeni su i nagrađeni i najmlađa beba – Nikolaj Erić, najstarija beba Nađa Popović, dok je beba sa najviše, odnosno pet braće i sestara, Teofana Petrović.

Organizator ove manifestacije, koju podržava Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske, je Dječiji vrtić „Naša radost“ Zvornik, dok je pokrovitelj Gradska uprava Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare