Održana takmičenja u ribolovu

0

VIŠEGRAD – Na ribarskoj stazi Dušče u Višegradu održano je godišnje takmičenje u ribolovu, koje organizuje višegradsko Udruženje za ekologiju, zaštitu, unapređenje i korištenje voda „Drinska jezera“.

Predsjednik ovog udruženja Aleksandar Kojić rekao je da je takmičenje održano na najboljoj stazi u BiH i da je prvi put okupilo udruženja iz regije.

„Učesnici su se takmičili u disciplini lov ribe udicom na plovak, a u konkurenciji seniora najuspješniji je bio Nebojša Savić, pobijedivši Mladena Ćupovića i Saše Pecikoze“, naveo je Kojić.

On je dodao da je među juniorima prvo mjesto osvojio Slobodan Savić, drugi je bio Mladen Pjevčević, a treći Luka Danojlić.

Kojić je rekao da je u konkurenciji višegradskih ribara-pionira prvo mjesto osvojio Aranđel Čarapić, pobijedivši Đorđa Baranca i Danijela Karganovića.

„Uporedo sa nadmetanjem višegradskih ribara, na stazi Dušče održana su i klupska prvenstva udruženja ribara `Željeznica` Istočno Sarajevo i `Pištica` Han Pijesak“, potvrdio je Kojić i dodao da je najuspješniji senior „Željeznice“ bio Srđan Berjan, a pionir Ana Klepić, dok je pobjednik u konkurenciji ribara iz Han Pijeska bio Aleksandar Borovina.

Kojić je najavio da će na istoj stazi u avgustu biti održan kup Republike Srpske u ribolovu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare