Održana svečana ceremonija uručenja diploma Pravnog fakulteta

0

Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović danas je, povodom obilježavanja krsne slave Pravnog fakulteta na Palama – Svetog Petra Cetinjskog, uručio diplome za 139 diplomiranih pravnika iz trinaeste generacije ovog fakulteta.

Kuzmanović je istakao da je današnji dan poseban, da je to dan mladosti i da je 139 diplomiranih pravnika ogromna snaga ne samo za Pale već i za cijelu RS.

„Ovi mladi ljudi će sigurno nositi teret razvoja u 21. vijeku i mi moramo da im osiguramo poseban tretman, a to znači da treba da im obezbijedimo na određen način da i dalje budu uključeni u sistem obrazovanja, ali i zapošljavanja“ – naglasio je Kuzmanović.

Čestitajući diplomcima, predsjednik RS je izrazio uvjerenje da će oni znati da se na valjan način suoče i nose sa novim izazovima koje nosi moderno vrijeme.

Dekan Pravnog fakulteta na Palama Milan Tomić čestitao je diplomiranim pravnicima uspješno okončanje studiranja, rekavši da danas, osim njih, i stanovnici Pala imaju razlog za slavlje i zadovoljstvo.

„Na Pravnom fakultetu na Palama i u Bijeljini nastavu pohađa oko 2 000 studenata i u tom procesu stalno je angažovano po pet redovnih i vanrednih profesora, te četiri docenta. Fakultet raspolaže i izuzeno kvalitetnim podmlatkom koji čini 12 asistenata regrutovanih iz sopstvenih redova koji će uskoro steći zvanja doktora, odnosno magistara pravnih nauka“ – obrazložio je Tomić.

Lomljenjem slavskog kolača i slavskim ručkom danas je i prvi put obilježena krsna slava Pravnog fakulteta na Palama – Sveti Petar Cetinjski.

Kuzmanović, koji je kum slave, izrazio je zadovoljstvo zbog poziva na kumstvo, naglasivši da je s radošću i zbog više razloga to prihvatio.

„Kum za ovu instituciju predstavlja nekoga ko će biti neka vrsta zaštitnika i biti sa ovim fakultetom u svim situacijama. Sast mi je da sam kum slave Sveti Petar Cetinjski, jer je on bio čovjek koji se nije samo bavio duhovnim, već i svjetovnim stvarima – obrazovanjem nacije i podizanjem duha naroda“ – zaključio je Kuzmanović.

Dekan fakulteta naglasio je da ovaj dan predstavlja za fakultet novu stranicu u njegovoj istoriji, jer je napravljena simbioza nauke, nastave i duhovnosti.

(www.palelive.com / Agencije / foto: Mišel Samardžić)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare