Održana Skupština MOSI

0

Iako je do 51. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI) ostalo još deset mjeseci, čelnici grada-domaćina Novog Pazara ne sjede skrštenih ruku. Održana je Skupština najveće amaterske sportske manifestacije u jugoistočnoj Evropi.

Podnesen je izvještaj o proteklim 50.jubilarnim MOSI održanim u Prijepolju, a potom su izabrani i novi organi narednih igara. Dosadašnji predsjednik Skupštine Šefket Šehović je istakao da su igre u Prijepolju protekle u najboljem redu, što govore pohvale koje su stigle u grad u kojem su rođene MOSI .

„Takmičenja u 12. sportskih disciplina su trajala pet dana. Nadmetalo se preko 2000 sportista iz 28 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore RS i BiH. Ponašanje sportista, suđenje a i sve druge aktivnosti protekle su u najboljem redu, uz samo nekoliko sitnijih propusta koje smo rješavali u hodu. Na osnovu svega iznesenog možemo biti potpuno zadovoljni organizacijom igara i postignutim rezultatima“ zaključio je Šehović.

Predsjednik Stalnog komiteta Radomir Radivojević je rekao da su Prijepoljci ponosni što su jubilarne igra bile na najvišem nivou, ali je skrenuo pažnju da se u par sportskih grana mora poraditi na izmjenama pravila.

„To se prije svega odnosi na karate i planinarstvo. Imali smo dosta problema oko organizacije karate turnira. Mislimo da bi se moralo dosta poraditi na izmjenama i dopunama pravilnika o takmičenju u ovoj disciplini, bar što se tiče MOSI, inače bi učešće karatista na narednim igrama moglo doći u pitanje.

Što se tiče planinarstva definitivno treba donijeti odluku da se ekipe nadmeću u planinarskoj orjentaciji, kao što stoji u službenim aktima MOSI, a ne forsiranjem orjentiringa sporta koji je u potpunoj suprotnosti sa planinarskom orjentacijom. Sve ostalo je funkcionisalo kako se to samo poželjeti može i mi, predstavnici domaćina, a nadamo se i svi učesnici igara u Prijepolju, moramo biti ponosni na jubilarne MOSI“ istakao je Radivojević.

Nakon što je podnesen izvještaj o proteklim igrama uslijedio je i izbor i imenovanje novog Prdesjednika Skupštine MOSI, a tu funkciju će u narednom periodu obavljati Seadetin Mujezinović iz grada domaćina, Novog Pazara, dok će njegov zamjenik biti iz Požege domaćina 52. MOSI. On će biti imenovan na sledećoj Skupštini. Za sekretara Skupštine je izabran takođe Pazarčanin Ahmedin Viljuš, dok je Predsjednik Stalnog komiteta istaknuti sportski radnik, direktor sportskog saveza Novog Pazara Enver Gusinac, koji je nakon imenovanja rekao. „Drago nam je što danas i definitivno počinjemo sa aktivnostima oko 51. MOSI.

Pomalo sam razočaran odzivom opština-učesnica, jer se na ovoj Skupštini pojavilo svega 11 članica MOSI. Posebnu kritiku bih uputio opštinama koje su bliže Novom Pazaru a nisu stigle na ovaj značajan sastanak, a posenbo bih se zahvalio svima koji su stigli izdaleka, a naročiti predstavnicima Sokoca, Rogatice i Novog Goražda kojima je Novi Pazar ponajdalji, ali su ipak prisustvovali ovoj Skupštini. Vjerujem da se u narednom periodu neće dešavati ovakva neozbiljnost u prisustvu. Ipak to neće umanjiti važnost donesenih odluka i smjernica u radu do samog početka igara“ istakao je Gusinac.

Sve prisutne je pozdravio novi Prdesjednik Skupštine Seadetin Mujezinović „Novi Pazar je grad mladosti i sporta. Skoro 50 posto stanovništva čine mladi. Imamo sve uslove da budemo dobri domaćini: odlične sportske terene, kapacitete za kvalitetan smještaj i ishranu.

Jedino što nam nedostaje je atletska staza, ali smo na pravom putu da i taj problem riješimo do starta igara. Novi Pazar je multietnički grad sa velikim brojem istorijskih spomenika. Uz kvalitetan kulturno-zabavni program koga ćemo pripremiti za vrijeme trajanja igara vjerujem da će svi ukusi biti zadovoljeni i da će naš grad biti uspješan domaćin ove divne sportske i kulturne manifestacije“ zaključio je Mujezinović

Na kraju treba dodati i da su u radu Skupštine veoma aktivno učestvovali predstavnici gradova-učesnika iz Republike Srpske: Dejan Mićević iz Rogatice ,Vera Mijatović i Rada Marković sa SokocaSokoca (koja je, inače, član stalnog komiteta MOSI) i Brane Mitrović iz Novog Goražda.

(www.palelive.com / www.opstinarogatica.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments