Održana Skupština FK „Romanija“

0

Sinoć je u sali SO Pale održana redovna Skupština FK „Romanija“. Sjednici su osim delegata prisustvovali predstavnici opštine Pale, gosti, bivši i sadašnji igrači.

Na početku sjednice je formirano novo Radno predsjedništvo kluba u kojem su izabrani Rista Guja, Slaviša Brčkalović i Đapić Nenad, koje je vodilo Skupštinu, jer je predsjednik Skupštine kluba Uglješa Simović podnio ostavku koja je kasnije i usvojena.

Usvojena je ostavka predsjednika kluba Dragana Petkovića i izglasana smjena direktora kluba Predraga Golijanina.

Usvojen je finansijski i radni izvještaj uprave kluba, sa namjerom da se na narednoj Skupštini formira nadzorni organ koji će ispitati finansijsko poslovanje.

Skupština je izabrala tijelo koje ima zadatak da u narednom periodu pripremi novu Skupštinu na kojoj će biti izabrana nova uprava kluba i drugi organi.

U okviru prezentovanja finansjskog i radnog izvještaja bivši direktor kluba Predrag Golijanin je izrazio zahvalnost sponzorima i svima koji su kroz ove četiri godine pomagali fudbalski klub, ali i razočaranje prema onima koji su odmagali. Golijanin je istakao kako dug FK „Romanija“ trenutno nije veliki i on iznosi 77.000 KM, što je naspram FK „Glasinac“ čiji je dug premašio 600.000 KM „podnošljiva“ suma. Golijanin se još jednom osvrnuo na rad u protekle četiri godine i prezentovao sve uspone i padove kluba, sa osvrtom na „nedaće“ koje su ga pratile.

Bivši Predsjednik kluba Dragan Petković se „pomirljivim“ tonom obratio Skupštini kluba, zahvalio se svima i podnio ostavku. Skupština kluba je iskoristila priliku da se posebno zahvali Draganu Petkoviću koji je učinio mnogo za klub u ove četiri godine kako je na funkciji Predsjednika.

Riječ su imali i ljudi koji su zaslužni za razvoj i egzistenciju kluba kroz istoriju, a sigurno jedan od zaslužnijih, gospodin Sveto Lučić je izrazio negodovanje povodom „oduzimanja“ pomoćnog terena (izgradnja dvorane), bez ikakve kompenzacije.

Predsjednik SO Pale Miroslav Brčkalo je izjavio da opština Pale u narednom periodu namjerava na „Regulacioni plan“ opštine „ucrtati“ sportski kompleks duž Miljacke, koji će u budućnosti predvidjeti izgradnju pomoćnog terena kluba i pratećih objekata i da je to pravac kome će opština težiti nakon izgradnje sportske dvorane u Palama.

Član Skupštine i novoizabrani član predsjedništva profesor Nenad Đapić je otvoreno iznio sve zamjerke za rad uprave kluba, rekavši da ne sumnja da su namjere bivše uprave bile dobre, ali da uprava jednostavno nije bila dorasla velikim zadacima i problemima koji prate fudbalski klub kroz cijelo njegovo postojanje.

U nadi da će „Romanija“ dočekati bolje dane je završena sjednica. Nama ostaje samo da se nadamo da će naš fudbalski klub ponovo biti prepoznatljiv širom Bosne i Hercegovine i da će „Vučicu sa Pala“ ponovo spominjati sa poštovanjem i divljenjem.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments