Održana sjednica Komiteta za osiguranje kvaliteta

0

Predsjedavajući Komiteta za osiguranje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Dejan Bokonjić informisao je članove ovog savjetodavnog tijela o realizaciji procesa reakreditacije Univerziteta i akreditacije 12 studijskih programa.

Bokonjić je najavio da će početkom nove akademske godine početi pripreme novih studijskih programa za akreditaciju, saopšteno je na zvaničnoj stranici Univerziteta.

Na sjednici Komiteta za osiguranje kvaliteta, koja je održana juče u Rektoratu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, razmatrani su izvještaj o samovrednovanju i ocjeni kvaliteta za prošlu godinu i izvještaj o studentskoj anketi za akademsku 2018/19. godinu koji će biti upućeni na razmatranje i usvajanje Senatu Univerziteta.

Posebna pažnja posvećena je rezultatima analize upisanih i ispisanih studenata na Univerzitetu u posljednje četiri akademske godine, na osnovu koje će u septembru biti sprovedeno istraživanje u srednjim školama istočnog dijela Republike Srpske.

Na osnovu rezultata iz navedenih istraživanja biće kreiran akcioni plan s ciljem unapređenja trenutnog stanja.

U saopštenju se dodaje da je na sjednici razgovarano o funkcionalnosti elektronskog kartona naučnog radnika e-NIR, rezultatima ankete sprovedene među poslodavcima, kao i o ulozi koordinatora za osiguranje kvaliteta na fakultetima i akademijama.

Sljedeća sjednica Komiteta trebalo bi da bude održana početkom septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare