Održana promocija knjige „Smijeh djeteta kuću čuva“

0

VIŠEGRAD – U Višegradu je večeras promovisana knjiga „Smijeh djeteta kuću čuva“ čiji je autor Savo Škobić.
Direktor Narodne biblioteke „Ivo Andrić“ iz Višegrada Bojan Pecikoza rekao je Srni da je Škobić predani kulturni radnik, koji je u Višegradu u kontinuitetu stvarao 20 godina i kroz različite aktivnosti na pravi put izveo veliki broj generacija višegradske djece.

„Večerašnja zbirka poezije je, takođe, pisana za djecu jer je to ono što on najviše voli i o čemu je mnogo pisao“, istakao je Pecikoza.

Bibliotekar Ivana Mačar rekla je da bi neko napisao roman, priču ili pjesmu za djecu potrebno je da poznaje dječiji život. „U pjesmama našeg čika Sava Škobića događaji, misli i osjećanja su pojednostavljeni, pa ih primamo bez napora“, kaže Mačar.

Ona ističe da je Škobić pronicljiv, duhovit i dobroćudan posmatrač dječije naravi i dječijeg ponašanja, a njegovo oštro oko se trudi da vidi ono što drugi ne zapažaju i zato je sposobnost pisanja za djecu uslovljena vlastitom sposobnošću i nadarenošću pisca na povratak u vlastito, doživljeno djetinjstvo.

Mačar je podsjetila da je Škobić idealan sagovornik mladih čitalaca i da zbog toga gaji veliku ljubav prema djeci i mladim ljudima, a i oni mu uzvraćaju ljubavlju.

U programu, koji je održan u Domu kulture, učestvovali su i članovi recitatorske sekcije Narodne biblioteke „Ivo Andrić“ iz Višegrada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare