Održana preduzetnička radionica “Kako pokrenuti vlastiti biznis”

0
Ekonomski fakultet Pale

Na Ekonomskom fakultetu na Palama danas je održana preduzetnička radionica “Kako pokrenuti vlastiti biznis” sa ciljem da se studentima pruže osnovne informacije o razvoju biznisa, registraciji i vrednovanju poslovne ideje, te o obezbjeđivanju finansijskih sredstva za početak poslovanja.

Docent na Ekonomskom fakultetu Damjan Danilović rekao je da predavanje održano svim zainteresovanim bivšim i sadašnjim studentima ekonomije kako bi im se približila ideja registracije i razvoja biznisa, te odredile prednosti i nedostaci ideja.

On je naveo da će Ekonomski fakultet na Palama u narednim danima raspisati javni poziv za prijavu za projekat “Inkubator malog biznisa” sa ciljem razvoja ideje i pomoći u početnom poslovanju svim studentima ovoga fakulteta koji žele da pokrenu sopstveni posao.

“Iz tog razloga danas je i održana preduzetnička radionica kako bi studente ohrabrili da apliciraju na ovaj projekat, kojim ću ja rukovoditi”, izjavio je Danilović.

On je naveo da za projekat mogu aplicirati studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji će u posao uključiti studente Ekonomskog fakulteta, kao i preduzeća koja već posluju, a žele da zaposle studente sa ovog fakulteta.

Danilović je dodao da će besplatnu savjetodavnu pomoć pružati firma “Turuntaš” iz Istočnog Sarajeva i profesori Fakulteta.

Vlasnik firme “Turuntaš” Bojana Turuntaš kaže da se već dvije godine bave organizacijom događaja, marketinga, finansijskim savjetovanjem, te da će se aktivno uključiti u projekat “Inkubator malog biznisa” koji će biti velika stvar za Sarajevsko-romanijsku regiju.

“Jedan od načina učešća firme biće besplatne savjetodavne usluge za sve članove inkubatora. Pružićemo podršku i stimulativno djelovati na studente koji imaju ideje, a koje su usko vezane za našu oblast i omogućiti im da steknu neko iskustvo prije nego otvore svoje firme što je od presudnog značaja za poslovanje”, naglasila je Turuntaševa.

Projekat “Inkubator malog biznisa” će, između ostalog, pronaći izvore sufinansiranja i bespovratnih sredstava za studente koji pokreću posao.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments