Održana pokazna vježba spasavanja

3

Pokazna vježba spasavanja „Jahorina 2018“, koja je obuhvatala evakuaciju skijaša sa žičare, danas je uspješno izvedena na platou Poljice, s ciljem provjere osposobljenosti učesnika i sredstava za rad u kriznim situacijama.

Vježbu je organizovao Olimpijski centar „Jahorina“, a u njoj su učestvovali pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Jedinice za podršku, tim Olimpijskog centra, Gorske službe spasavanja „Jahorina“, Republičke uprave Civilne zaštite, Vatrogasne brigade Pale i paljanskog Doma zdravlja.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić rekao je novinarima da je Centar apsolutno spreman i da su to pokazali današnjom taktičko-pokaznom vježbom evakuacije skijaša sa žičare.

„Želimo da prenesemo jasnu poruku da je na Jahorini, osim dobrog skijanja i provoda, svim posjetiocima zagarantovana bezbjednost“, naglasio je LJevnaić.

On je naveo da Olimpijski centar ima odličnu saradnju sa svim subjektima i srukturama zaštite – od Civilne zaštite do Ministarstva unutraših poslova, medicinskog osoblja Doma zdravlja Pale, te sa javnim preduzećima, opštinama Pale i Trnovo.

LJevnaić je napomenuo da je jutros održan sastanak sa predstavnicima javnih preduzeća i organizatorima koncerta Svetlane Ražnatović, koji će biti održan na Jahorini u subotu, 1. decembra.

„Napravili smo uspješan plan i raspored, tako da svi subjekti – od čišćenja puteva, `Elektrodistribucije`, komunalnog, policije, Doma zdravlja stoje na raspolaganju, da bi sve prošlo u najboljem redu“, ukazao je on.

Šef Gorske službe spasavanja „Jahorina“ Miro Kalem rekao je da je vježba izvedena po protokolu i da su svi učesnici zadovoljni.

„Pokazali smo dobru saradnju i efikasnost, da možemo odgovoriti svim zadacima i situacijama, kao što je spasavanje skijaša sa žičare“, naveo je Kalem i dodao da sve službe Olimpijskog centra stoje na raspolaganju skijašima i turistima koji se zadese na Jahorini.

Kalem je naglasio da je na stazama svakodnevno deset ljudi koji u bilo kojem momentu mogu profesionalno odgovoriti na nepredviđene situacije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
3 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Predstavnici Crvenog krsta Pale i Crvenog krsta Republike Srpske su takodje bili ucesnici na ovoj vjezbi, ucestvovali su u zbrinjavanju povrjedjenih.Cemu svjedoci fotografija i zastava Crvenog krsta.POZDRAV

S obzirom kako su sluzba Hitne pomoci i Dom zdravlja zbrinuli jednog od nasih sugradjana za koga se upravo zbog toga skuplja pomoc, ova vjezba i ne uliva neko povjerenje…

Bravo to je to