Održana obuka za onlajn komunikaciju

0

Na Palama je danas održana radionica za obuku za onlajn komunikaciju i zaštitu dokumenata na internetu predstavnika udruženja za podršku licima sa intelektualnim teškoćama Sarajevsko-romanijske regije.

Cilj je obučiti predstavnike udruženja da bi oni u svojim lokalnim zajednicama obučavali korisnike da komuniciraju posredstvom internet alata, rekla je sekretar Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske /MeNeRaLi/ Gospava Rađen Radić.

Ona je navela da su danas edukovali po dva lidera iz udruženja iz Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Rogatice, Sokoca, Višegrada, Srebrenice i Rudog.

Prema njenim riječima, radili su danas treću regionalnu radionicu, a do sada banjalučku, trebinjsku, na kojima vrše obuku za korištenje veb-alata i komunikacije sa korisnicima unutar lokalnih organizacija.

„Za naše organizacije je važno jačanje kapaciteta – ljudskih i tehničkih u prilagođavanju vanrednim okolnostima i radu sa našim korisnicima“, rekla je Radićeva novinarima i zahvalila Udruženju „Sunce“ Pale koje je jedno od reprezentativnih udruženja i njihov domaćin danas.

Predsjednik Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ sa Pala Milenko Vujinović rekao je da će poznavanje digitalnih alata za njihove korisnike biti korisno, ali da se upotreba tih alata mora nadgledati radi sprečavanja raznih oblika manipulacije.

Vujinović je rekao da ovo udruženje poslije godinu dana pauze počinje sa aktivnostima, gdje upravo u ovakvim teškim situacijama, poput pandemije, mogu da koriste i te prednosti elektronskog komuniciranja.

Obuka se održava u okviru projekta „STUP socijalne uključenosti LUIS“, koji finansira EU, a realizuje Karitas BiH u saradnji sa Udruženjem građana „Vedri osmjeh“ iz Mostara.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare