Održana manifestacija „Zlatne ruke Podrinja“

0

VIŠEGRAD – Na višegradskoj ćupriji danas je održana turistička manifestacija „Zlatne ruke Podrinja“, na kojoj je učestvovalo oko dvadesetak izlagača iz Prijedora, Dervente, Sokoca, Rudog, Istočnog Sarajeva, Rogatice, Foče, Trebinja, Višegrada, kao i iz Užica i LJubovije iz Srbije.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je i ova manifestacija koja se održava na ćupriji pokazala da je Višegrad mjesto susreta, da Višegrađani vrlo rado dočekuju prijatelje i da se sa ovog mjesta šalje Andrićeva poruka da mostovi spajaju ljude.

„Ova manifestacija je prerasla očekivanja i ovdje, osim gradova Podrinja, imamo goste iz cijele Republike Srpske i nama drage goste iz Srbije“, naglasila je Todorovićeva.

Ona je dodala da su Višegrad i Andrićgrad mjesta u koja se rado dolazi, što potvrđuje i činjenica da ovu manifestaciju posjećuju i brojni turisti.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković rekao je da je ovo prilika za druženje i razmjenu iskustava za goste iz Republike Srpske i Srbije da pokažu svoje rukotvorine i gastronomiju.

„Očekujem da ova manifestacija u budućnosti bude još više omasovljena, sa još više eksponata i da Višegrad po ovome bude prepoznatljiv“, dodao je Mišković.

On je zahvalio izlagačima koji su uložili napor da dođu u Višegrad, te poželio svima lijep boravak u ovom gradu.

Paletu svojih proizvoda, peciva, kolače, brojne proizvode za degustaciju predstavilo je preduzeće „Adria“ iz Višegrada, čiji je vlasnik Bojan Stojanović rekao da se ova firma bavi trgovinskom i proizvodnom djelatnošću i da širom BiH plasira svoje proizvode.

On je dodao da je „Adria“ dobila brojne nagrade, a posebno je istakao nagradu za najbolji domaći proizvod koju dodjeljuje Privredna komora Republike Srpske.

Dragana Babić iz Prijedora rekla je da je na ovoj manifestaciji izložen promotivni materijal turističke ponude grada Prijedora.

„U Višegradu se ljudi osjećaju dobrodošli, jer je sve čarobno, a sama činjenica da se održava na mostu, koji iza sebe ima hiljade ispričanih priča, nešto je posebno“, napomenula je Babićeva.

Brojni turisti i posjetioci imali su priliku da na jednom mjestu kupe suvenire kućne radinosti, med i pčelinje proizvode, te da degustiraju tradicionalna jela ovog kraja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare