Održana manifestacija „Dječiji dan“

0
Održana manifestacija

ISTOČNO SARAJEVO – U okviru Spasovdanskih svečanosti opština Istočno Novo Sarajevo organizovala je danas manifestaciju „Dječiji dan“ za najmlađe stanovnike ove lokalne zajednice, kojima je pripremila prigodan program.

Prvi čovjek ove opštine LJubiša Ćosić izjavio je za Srnu da se ozbiljna pažnja posvećuje kada je riječ o pružanju podrške djeci, počevši od rođenja, zatim djeci predškolskog uzrasta, osnovcima, srednjoškolcima, kao i studentima.

„Ovaj dan simbolično smo nazvali `Dječiji dan – Spasovdan` jer smo htjeli da naše najmlađe upoznamo o obilježavanju slave i Dana opštine kroz program prilagođen njihovom uzrastu. Organizovali smo druženje djece iz svih vrtića sa područja ove lokalne zajednice i Istočne Ilidže i ugostili ih u dvorištu predškolske ustanove `Patrijarh Pavle`“, naglasio je Ćosić.

Ćosić je napomenuo da lokalna zajednica može da ima neznatan broj prirodnih resursa, ali ako nema ljudi neće biti razvijena.

On je naglasio da je u planu nabavka dodatnih sprava za dvorište obdaništa „Patrijarh Pavle“, kao i da bi trebalo da cijena boravka djece bude snižena.

U Dječijem odjeljenju Matične biblioteke Istočno Sarajevo u okviru ove manifestacije organizovano je druženje učenika Osnovne škole „Sveti Sava“ sa pjesnikinjom Darom Sekulić, koja je pozdravila osnovce i zahvalila im na pažnji i recitacijama koje su pripremili za nju.

Sekulićeva je učenicima čitala pjesme iz svoje knjige „Reč se igra“ ,te istakla da je ova knjižica rađena na osnovu velike knjige „Leksikon stranih reči i izraza“ autora Milana Vujaklije.

Ona je pozvala djecu da svakodnevno čitaju, obrazuju se i budu dobri ljudi.

Sa osnovcima se družio i načelnik opštine koji je iskoristio priliku da im nešto pročita, istakavši značaj čitanja i obrazovanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments